A Török Bódog Magyar Kupa Négyes Döntőjének elődöntőjében együttesünk az Érd csapatával mérkőzött meg. A győri lányok a várakozásoknak megfelelően rögtön a kezükbe vették a mérkőzés irányítását és az első félidő végére kialakított öt gólos előnyüket a második félidőben növelni is tudták, így bejutottak a holnapi fináléba, ahol az FTC-Rail Cargo Hungariával csapnak össze a végső győzelemért. Végeredmény: 26-39

 

1.Félidő

A győriek a Grimsbo-Görbicz-Oftedal-Amorim-Groot-Brattset-Knedlikova összeállításban kezdték a mérkőzést. A találkozó első gólját a narancs mezes érdiek szerezték (1-0). Nem volt azonban sokáig náluk az előny, Amorim és Brattset góljával fordítottak a győriek (1-2). Az első kettő perces kiállítást az érdi oldalon osztotta ki a játékvezető. Görbicz majd Groot értékesített hétméterest és már kettő volt az ETO előnye (2-4). Sőt, Knedlikova egymás után szerzett két gólját követően a pályaválasztók vezetőedzője, Szabó Edina kikérte első idejét (2-6). Az időkérés utáni percekben kiegyenlítettebbé vált a játék, felváltva zörgették meg ellenfelük hálóját a csapatok (6-10). A zöld mezes győriek remek védekezésüknek és Grimsbo védéseinek köszönhetően tovább növelték előnyüket (6-12). Danyi Gábor elkezdte forgatni csapatát, többek között Hansen is a pályára lépett, amit egy tőle megszokott bomba góllal hálált meg (7-13). Csapatunk kisebb gólcsendjét Oftedal törte meg, miután értékesítette a megítélt hétméterest (9-14). Az Érdnek sikerült faragnia valamelyest hátrányából és a találkozó 23. percében már csak három gól volt a hátránya (13-16). A zöld-fehér mezesek gólcsendjét most Tomorinak sikerült megtörni (14-17). Az első félidő utolsó perceiben a győriek újra megléptek ellenfelüktől és Amorim szemfüles góljával öt gólos előnnyel vonulhattak pihenőre (15-20).

1.Félidő eredménye: 15-20


 

2.Félidő

A zöld-fehérek kezdősora a második félidőre két helyen változott, Oftedal helyett Kristiansen, míg Grimsbo helyett Kiss érkezett a pályára. Görbicz értékesítette az Amorim által kiharcolt hétméterest (15-21). A második játékrész első perceiben együttesünk magabiztosan őrizte előnyét, sőt, azt növelni is tudta (16-23). A zöld mezesek, az ellenük megítélt két perces kiállítások ellenére is uralták a mérkőzést (19-24). Brattset volt eredményes egy szép Groot bejátszás után. A mérkőzés ezen periódusában az újra rákapcsoltunk és Oftedal betörés góljával először a mérkőzés folyamán kilenc gól volt a különbség együttesünk javára (19-28). A 43. percben Szabó Edina kikérte második idejét. Az időkérést követő első gólt is a győriek szerezték, Groot átlövésére nem volt ellenszere az érdiek kapusának (19-29). A zöld-fehérek irányítója, Oftedal ma is ellenálhatatlanul játszott, újabb betörés gólja után megkapta jól megérdemelt pihenőjét. Hamarosan Danyi Gábor kikérte második idejét (22-31). Az utolsó tíz perchez érkezett a mérkőzés, amikor már minden lényegi kérdés eldőlt és már csak az volt a kérdés mennyi lesz a különbség a két csapat között (23-33). Pintea szerzett gólt Kristiansen átadásából (23-34). Az utolsó percekre Danyi Gábor gyakorlatilag teljes sort cserélt, de a különbség nem változott. A fiatal jobbátlövő, Afentaler három góljával jelezte lehet rá számítani (25-37). Az összecsapás utolsó gólját Pintea szerezte.

Végeredmény: 26-39

Danyi Gábor: ”Mindkét félidő kezdése meggyőző volt védekezésben. Elsősorban ennek köszönhetjük a megabiztos győzelmünket. Betudtuk osztani az erőnket, hogy a holnapi döntőre mindenki megfelelőképpen tudjon pihenni. Gratulálok a lányoknak!”