Annak ellenére is nagyszerû volt a hangulat szombaton a győri csarnokban, hogy a női BL csoportküzdelmeinek második körében a norvég Trondheim ellen az ETO játékosai olykor elmaradtak legjobb formájuktól. A fényes BL-sikerről álmodó hazaiak győzelme azonban egy pillanatig sem forgott veszélyben.
„Az történt, amire számítottam – emlékezett a szombati, Byasen Trondheim elleni csatára (33–27) Róth Kálmán, a győriek mestere. – Nehéz, küzdelmes mérkőzést vívtunk a decemberi Európa-bajnokságon diadalmaskodó Norvégia több aranyérmes játékosát felvonultató Byasen Trondheim ellen. Az igazat megvallva, nem játszottunk jól, kisebb erőfeszítéssel is vehettük volna ezt az akadályt, amihez az kellett volna, hogy belőjük a ziccereinket, és hogy védekezésünk erőszakosabb, hatékonyabb legyen. Ha többet ütköztek volna a lányok, ha kevesebb lett volna a pontatlanság és a technikai hiba, simább ütközetben nyerünk.”
A kezdeti feszültség, a nagy akarás szinte bénító hatása úgy negyedóra elteltével oldódott a játékosokban, végre elkapták a csata ritmusát, s attól kezdve a kezükben volt a mérkőzés. Róth mester is annak örült a meccs végén, hogy töretlen volt a lányok küzdőkedve és akarata. Stancuta Guiu pazarul védett, a sérülése után a helyébe beálló Herr Orsolya is bizonyította kivételes tudását. A győriek annak is örültek, hogy a vállsérüléséből felépülő Simona Gogirla újra régi fényében csillogott, s ezúttal Görbicz Anita is ontotta a gólokat.

„Szombaton nagyon nehéz mérkőzés következik, mert az Európa-bajnoki ezüstérmes orosz válogatottal csaknem megegyező Lada Togliattihoz utazunk. Ott is nyerni szeretnénk” – vélekedett Róth Kálmán a folytatásról.

A mérkőzésen hárman megsérültek. Dr. Szálasy László csapatorvos elmondta, Stancuta Guiu részleges bokaszalag-szakadását nem kell megmûteni. Bognár Barbara az egyik ütközésnél agyrázkódást szenvedett, és a mentők kórházba szállították. Vérten Orsolya úgynevezett medvepuszit kapott. Mindhárman további vizsgálatokra szorulnak, ezeket hétfőn végzik el.

Gogirla a régi, Radulovics visszatér

Az elmúlt évben súlyos sérülések miatt hosszú ideig hiányzott a győriek közül a két átlövő, Simona Gogirla és Radulovics Bojana. A román válogatott klasszisa január 29-én Volgográdban, míg Radulovics október 8-án a Dunaferr elleni mérkőzésen szenvedett vállsérülést, mindketten mûtéten estek át. Gyógyulásuk elősegítésére a győri vezetők segítséget kértek dr. Laurens Ebben professzortól, az Ajax fizioterápiás vezetőjétől.
A két játékost decemberben öt napig kezelték Amszterdamban, Ebben professzor akkor azt mondta, Gogirla januárra ismét csúcsformában lesz, Radulovics pedig a vártnál korábban válik újra harcképessé. A szakember prognózisa eddig bevált, Gogirla szombaton sziporkázó játékkal nyolc gólt lőtt.
A találkozón ott volt a világ legjobbjának kétszer (2000, 2003) megválasztott Radulovics Bojana is: „Motiváltan, igen elszántan küzdöttek a lányok, fokozatosan felőrölték a norvégok ellenállását – mondta. – Ami engem illet, rendszeresen edzek, már minden gyakorlatot el tudok végezni, úgy érzem, egyre jobb formába lendülök. Remélem, február közepén visszatérhetek.”

Gondözön

Arne Högdahl, a Trond-heim edzője: „A győriek rutinosabb, jobb képességû játékosokkal állnak fel, s a győri együttes csapatként is képzettebb – mondta. – Helyzetünkre jellemző, hogy a keretünket csak tizenhárom játékos alkotja, közülük sem mindenki rutinos. Pedig ez szükséges a sikeres BL-részvételhez. Most azon dolgozunk, hogy fiataljaink felzárkózzanak a csapat tapasztaltabb tagjaihoz.”