Ahogyan a norvég csapatok elleni előző két kupamérkőzésen (Larvik 33:28; Vag Vipers 33:25), úgy a Byasen Trondheimnek is 33 gólt szórt a Magvassy csarnokban a Győri Audi ETO, és a hatodik hazai meccsét is megnyerte az északiak ellen. De ami ennél is fontosabb: a pénteken Bécsben a Hypo Niederösterreichhel szemben balszerencsés körülmények közt elbukó Ferencvárossal ellentétben a Győr két forduló után is százszázalékos a női Bajnokok Ligájában.
Ugyanakkor ma már az is vitathatatlan, hogy az ETO eljutott arra a szintre, amelyen egy Byasen-féle együttes ellen már nem kell a tudása maximumát kiadnia magából a fölényes győzelemhez. Nem kellett végig sziporkáznia, nem kellett minden kulcsjátékosának csúcsformában játszania, elég volt néhány átlag feletti, illetve átlag környéki produkció, és a norvégok fejet hajtottak a 2006–2007-es idényben továbbra is bevehetetlen csarnokban.

Az első tíz perc kifejezetten döcögő játékot hozott, támadásban alig volt olyan játékos, aki ne rontott volna ziccert, miközben a norvégok néhány lerohanásukat jól fejezték be, és 5:5-tel jöttek ki a nyitó szakaszból. Ekkor üzemi sebességre kapcsolt a magyar bajnok, az akciógólokat szóró (nyolcig jutó) Simona Gogirla dirigálásával 10:5-re ellépett, és ezután két gólnál közelebb nem tudtak jönni a látogatók.

A csapat jobb oldala Bódi Bernadett beállításáig betlizett, a belső emberek közül Gogirla, illetve Görbicz Anita (az irányító végül 11 találattal nyerte meg a lövészversenyt), valamint a jól védekező és jól induló Vérten Orsolya az ő gyengélkedésüket is kompenzálta. Ha az őrült rohanásból, illetve a kapkodásból adódó hibák mellett valamiért bosszankodtak a győri vezetők, az Stancuta Guiu és Bognár Barbara sérülése. A kapus egy ártalmatlan fordulásnál összecsuklott, a bokájához kapott, és úgy kellett letámogatni, a fiatal tehetség pedig egy norvég ellencsapás alatt kapott K. O.-val felérő, de vétlen könyököst az állára.
"Rajtam kívül senki sem hitte el ebben az országban, hogy nem lesz könnyû mérkőzés – mondta Róth Kálmán vezetőedző. – Meggyőző különbséggel nyertünk egy nagyon tehetséges csapat ellen. Játékosaim sokat hibáztak, lényeg azonban a két pont, és Togliattiban is folytatni szeretnénk jó sorozatunkat."

Nem lesz könnyû, hiszen a világbajnok Oroszország kirakatcsapata vár a győriekre.