A találkozó előtt Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára köszöntötte a győriek három játékosát. Aurelia Bradeanu tavaly a legjobb idegenlégiós, Drávai Gyöngyi a legjobb ifjúsági, Görbicz Anita pedig a legjobb felnőtt játékos lett. Utóbbi kézilabdázó ugyan már átvette az ezért járó elismerést, a hazai közönség azonban nem ünnepelhette kedvencét ebből az okból.
Második csoportmérkőzésén ezúttal gyengébben játszott a magyar bajnok, mint legutóbb Podgoricában, de így is magabiztosan győzött.
A két pontnak persze örült a találkozót követően Róth Kálmán, a zöld-fehérek vezetőedzője, ennek ellenére nem volt elégedett a látottakkal. „Úgy gondolom, az országban rajtam kívül senki nem hitte el, hogy nem lesz ez egy könnyû mérkőzés. Én hasonlóra számítottam, mert tisztában voltam vele, hogy egy jó képességû csapat a Byasen. Ráadásul a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat együttese közé véletlenül egy csapat sem kerül be.
Ezt a hatvan perc során be is bizonyították a norvégok, akik alaposan megnehezítették a dolgunkat. Igaz ez akkor is, ha saját csapatom nem játszott jól, ziccerek tömkelegét hagyta ki, s a megbeszélt taktika talán egytizedét sem valósította meg. Ennek ellenére a két pont az két pont" – mondta a győriek szakvezetője.
Görbicz Anita volt a győri csapat legeredményesebb játékosa a maga tizenegy góljával. „Védekezésünk nem volt az igazi, ennyi ziccert egy meccsen nem lehet kihagyni.
A győzelem nagyon fontos volt, mert így nyugodtan készülhetünk, de nagyon nehéz dolgunk lesz Toljattiban. Mindenképpen a védekezésre kell koncentrálnunk a heti felkészülés során, valamint arra, hogy a lerohanásokat hatékonyabban tudjuk kihasználni" – vélekedett a mérkőzésről és a folytatásról a győriek irányítója.
A norvégok edzője, Arne Hoegdal még csak rövid ideje van az együttes élén, a korábbi szakvezető ugyanis betegség miatt felállt a kispadról. „Magam ismég ismerkedem az együttessel. Azt tudtuk, hogy egy nagyon jól szervezett együttesotthonában lépünk pályára. Az mindannyiunk számára egyértelmû volt, ha Görbicz jól játszik, akkor lesznek gondjaink. Ez be is igazolódott, ennek ellenére úgy vélem, fiatal csapatom becsülettel helytállt. Sajnos kevés a nemzetközi tapasztalattal bíró játékosom, de ma megmutatták, hogy két-három év alatt odaérhetnek a csúcs közelébe. Az ehhez vezető út egyik állomása volt ez a találkozó" – nyilatkozta a norvég edző.
A találkozót követően sok panasz volt a pálya talajára, mely rendkívül csúszós volt. Hogy ennek mi volt az oka, azt nem lehet pontosan tudni, de egy áldozata lett: a győriek román kapusa, Stancuta Guiu a második félidő elején sérült meg. A vizsgálat szerint külső bokaszalag-szakadást szenvedett, hogy mikor állhat újra kapuba, a következő napokban dől el. A mérkőzés hajrájában Bognár Barbara maradt a földön egy szerencsétlen ütközés következtében. A fiatal játékos enyhe agyrázkódást kapott, s pár nap pihenő után remélhetőleg visszatérhet a csapatba.