Elérkezett a várva várt pillanat, hiszen 2019. május 11-én (szombaton) megkezdődtek a DELO WOMEN’S EHF FINAL4 küzdelmei. Csapatunk az első elődöntőben volt érdekelt, mégpedig a norvég Vipers Kristiansand ellen lépett pályára a döntőbe kerülésért. A mérkőzést az első perctől kezdve irányította a Danyi Gábor vezette címvédő csapat, olyannyira, hogy az első félidőt tíz gólos előnnyel zárta. Ezt az előnyt a második félidőben nem engedte ki kezéből és végül nagyon magabiztos és könnyed győzelmet aratott az elődöntőben. Holnap jön a folytatás, immáron a végső győzelemért. Hajrá csajok!

1.Félidő

A mieink a Leynaud-Görbicz-Kristiansen-Brattset-Amorim-Groot-Bódi összeállításban kezdték a mérkőzést. A norvégok indították útjára a labdát és első támadásukból rögtön vezetést is szereztek (1-0). Brattset egyenlített egy remek bejátszás után, sőt Amorim góljával már csapatunknál volt az előny (1-2). A következő támadásból pedig Kristiansen szerezte meg élete első FINAL4-os gólját (1-3). A győriek abszolút irányították a játékot (1-4), majd kicsit kiegyenlítettebbé vált az első percek rohanása után, azonban Leynaud szenzációs védéseivel tartotta magabiztos három gólos előnyét csapatunk (2-5).  A 10. percben Bódi gólját követően már négy volt a differencia, amikor a norvégok vezetőedzője kikérte első idejét (2-6). Egy szenzációs Groot átadás után Brattset volt eredményes újra (2-7). Valamivel később jó ideje tartó hosszú gólcsendet tört meg norvég oldalon Reistad (3-8). A második időkérési lehetőségével is élt a Vipers vezetőedzője már a 15.percben, miután Oftedal szlalomozott végig a teljes védelmükön (4-10). Remekül működött eddig a védekezés, támadásban pedig az Amorim – Brattset pároskapcsolat, már sokadjára sikerül megjátszania a beállót a brazil átlövőnek (5-12). Görbicz hétméteresből és szélről volt eredményes, tovább növelve ezzel a mieink előnyét (5-14). Danyi Gábor is időt kért a találkozó 24. percében és rögtön ezután Görbicz hétméteresből szerzett gólját követve, jöhetett a már megszokott rászámolás a győri szurkolók részéről (5-15). A találkozó első félidejének utolsó perceiben a különbség már nem változott, így tíz gólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe (8-18).

1. félidő eredménye: 8-18

2 Félidő

Egy eléggé meggyőző első félidő után Danyi Gábor a megnyugtató vezetés tudatában két helyen változtatott kezdőcsapatán, Görbicz helyett Fodor, Kristiansen helyett Hansen érkezett. A második félidő első gólja Amorimé (8-19). Aune jobbszélről szerezte az első gólját a Vipersnek a félidőben, majd Kristensen volt eredményes beállóból (10-20). A mieink azonban nem hagyták annyiban és továbbra is kőkeményen védekeztek, amit a támadójátékban szebbnél szebb megoldások követtek (11-22). A norvégokról mindig is tudtuk, hogy nem adják fel egy könnyen, mindent megtesznek azért, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe, ezt az elmúlt percekben öt gólt szerezve bizonyították most is (16-23). Kisebb gólcsend uralkodott el a győriek felett is, amit Görbicz hétméterese tört meg (16-24). Közben kapuban is cserélt a fehér mezesek vezetőedzője, ezt hálálta meg Grimsbo egy védéssel. Az összecsapás 46. percében Hansen villanása után ugorhatott fel a csordultig megtelt Papp László Sportaréna közönsége (17-26). Magabiztos előnyének tudatában saját játékát játszva tartotta előnyét a címvédő (18-27). Az utolsó tíz perc egy Knedlikova góllal kezdődött meg (19-28). A fehérek közül az egész csapat maximálisan kivette a részét a sikerből, ezt mutatja az is, hogy Fodor góljával már mindenki neve mellett jegyezhettünk találatot (19-30). A végére még faragott a hátrányából a norvég csapat, de a döntőbe a találkozót végig irányító és fergetegesen játszó Győri Audi ETO KC jutott (22-31).

Végeredmény: 22-31

Nyilatkozatok

Ole Gustav Gjekstad:”Az elejétől kezdve nem jöttek össze a dolgok. Természetesen szeretnék gratulálni a Győrnek. Az első félidőben nagy hátrányba kerültünk, amiből már nem volt visszajövetelnek reménye. Remélem holnap jobban fogunk játszani és megmutatjuk az igazi arcunkat.”

Katrine Lunde:”Azt gondolom, ez egy jó tapasztalattal felérő vereség volt. Ha döntőbe akarsz jutni egy másodpercig sem pihenhetsz. Azt gondolom, jól felkészültünk, de nem tudtuk azt adni, amit igazán tudunk.”

Danyi Gábor: ”Nem vártam ezt a teljesítményt. Nagyon jól kezdtünk védekezésben, főleg Leynaud teljesítménye volt kimagasló. Tudom, hogy először van itt a Vipers, ezért azt gondolom, hogy nehéz volt nekik alkalmazkodni a körülményekhez, ez egy különleges esemény. Az egész csapatnak tudtam játék lehetőséget biztositani, ami hasznos lehet a holnapi döntőre nézve. Várjuk a döntőt és reméljük az idén is magasba emelhetjük a trófeát.”

Amandine Leynaud: „Nagyon jól működött a védekezés és nekem is sikerült védeni egy két labdát. Nagyon sokat köszönhetek a védőknek. Remekül játszottunk és együtt, csapatként nyertük meg ezt a mérkőzést.”