Kis híján 5000 lelkes szurkoló előtt zártuk a 2018/2019-es sikerszezont az Audi Aréna Győrben, a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki fordulón. Jó hangulatú, gólgazdag találkozó kerekedett a mérkőzésből, mely a papírforma szerint alakult, így a minden fronton begyűjtött aranyérmek és szép emlékek mellett a szezonzáró győzelem is meglett Danyi Gábor csapatának.
Végeredmény: 33-27

A találkozó megkezdése előtt az Audi Aréna Győrben vendégszereplő Mosonmagyaróvár együttese a bevonulásnál sorfalat állt a magyar bajnok, Magyar Kupa- és BL-győztes Győri Audi ETO KC játékosainak – megtisztelő gesztusukat ezúton is köszönjük.
A folytatásban az ünnepélyes köszöntéseké volt a főszerep – a klubelnök dr. Bartha Csaba, valamint örökös tiszteletbeli elnökünk, Vanyus Attila mellett a Győri ETO Kézilabda Szurkolói Egyesülete képviselői is virágot adtak át – a „Virággal egy mosolyért” c. kampány keretében – a győri lányoknak, majd Horváth Cs. Attila, a Mosonmagyaróvári KC SE elnöke köszöntötte a vendéglátó elnököt, dr. Bartha Csabát.
Ezt követően, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, klubunk elnökségi tagja, Pálinger Katalin Farkas Johannát díjazta a 2018-as év serdülő játékosa elismeréssel.
Gratulálunk!

1.félidő
Danyi Gábor együttese a Kiss, Puhalák, Hansen, Brattset, Oftedal, Mörk és Bódi felállásban kezdte a találkozót.
Brattset hamar meg is kezdte a gólgyártást, az első támadás végén előnyhöz juttatta csapatát – az első néhány percben az ő, és a vendég csapat részéről Szarková oda-vissza párharca következett (3-2). A tizedik percbe lépve őriztük kétgólos előnyünket, majd vezetőedzőnk néhány cserét hajtott végre – pályára küldte utolsó mérkőzésén zöld-fehér mezben Tomorit, Grootot és Pinteat is. A félidő feléhez közeledve hétméterest lőhetett a Mosonmagyaróvár csapata, ám Katona nem tudott Kiss eszén túljárni – 9-6-nál időt kért Bognár Róbert. Groot, Tomori és Pintea is feliratkozott a gólszerzők listájára a folytatásban, majd Tilinger, Görbicz és a fiatal Afentaler következett szélről. A 25. perc derekán Brattset már a hetedik találatát is megszerezte, ekkor már hétgólos előnyt (17-10) tudhattak magukénak a győri lányok. Kopecz faragott a hátrányon, ám Mörknek azonnal volt rá válasza, majd pedig Pál indította Görbiczet, így 20-11-es eredménnyel vonulhattunk a félidei szünetre.
Félidei eredmény: 20-11

2. félidő
A második harminc percet Leynaud kezdte meg a győri kapuban, hamar be is mutatkozott egy büntető-hárítással. Katona és Bardi találata után ismét feljebb kapcsolt a győri gólgyártó gépezet – Hansen, Brattset, Puhalák és Groot folytatta, mikor is meghaladtuk a tízgólos különbséget (25-14). Bardi és Hansen, majd Szarková, Tóth és Pintea találatai alakították tovább az eredményt bő tíz perc elteltével. Állandósulni látszott a tízgólos különbség, fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólgyártásban – a vendégek vezetőedzője a második játékrész feléhez érve kikérte második idejét is (30-19). Az időkérést követően kétszer is betaláltak a vendégek – Horváth és Hajtai jóvoltából. A fiatal irányító, Pál is bizonyítási lehetőséget kapott, melyet sikerült góllal meghálálnia, mielőtt még beléptünk volna a mérkőzés utolsó öt percébe. Danyi Gábor is magához szólította tanítványait. A célegyenesbe érve Katona és Hajtai szépítettek, Mörk betörésből talált be. Az összecsapás utolsó gólját Groot neve mellett jegyezhettük, ezzel kialakult a 33-27-es végeredmény.

Végeredmény: 33-27

Hivatalos nézőszám: 4852 fő

Danyi Gábor: „Fantasztikus volt az egész szezon, nehéz szavakat találni arra, amit a lányok műveltek, és köszönök mindent a klubban dolgozó kollégáknak is. Egy picit szomorúak is vagyunk a távozó játékosok miatt, de ilyen az élet, megyünk tovább. Nagyon gratulálok a Mosonmagyaróvár csapatának is, nagyon sportszerű mérkőzést játszottunk ma.”

Nycke Groot: „Nagyon vegyes érzések kavarognak bennem. Kemény mérkőzés volt, és nagyon furcsa is volt játszani, de fantasztikus hangulat volt a csarnokban. Nehéz búcsút intenem ennek a klubnak, ahol remek élményeket szereztem, de most új kalandok elébe nézek. Köszönök mindent!”

Bognár Róbert: „Először is gratulálok a Győrnek, nem csak a mai mérkőzéshez, hanem az egész évhez. Szeretnék gratulálni viszont a saját csapatomnak, teljesen helyt álltunk és örülünk a 10. helynek. Nagyon bizakodva várom a jövő évet egy kis pihenés után!”

Bardi Fruzsina: „Szeretnék én is gratulálni az ETO-nak! Nagyon jó mérkőzést játszottunk, mindenki odatette magát, várom én is a következő szezont.”

A mérkőzést követő éremátadó ceremónia és ünneplés után, míg a csapat a kötelezettségeinek (sajtótájékoztató) tett eleget, klubunk a kerengőben található büfékben hűsítő sörrel, a főbejáratnál pedig egy tál gulyással vendégelte meg szurkolóit.

Ezt követően a szurkolói szektorok előtti területen fogadta a csapat és a szakmai stáb az érdeklődőket, akik a közös fotók és aláírások begyűjtése mellett a távozó játékosoktól is búcsút vettek.

A pálya felett található kivetítőn mindeközben a szezon legszebb pillanatait elevenítettük fel.

Köszönjük, hogy ilyen szép számban ellátogattak hozzánk a szezon utolsó fordulójára és évadzáró rendezvényünkre, s hogy együtt ünnepelhettük a klub fennállásának egyik legsikeresebb szezonját.

Várunk mindenkit szeretettel a jövő szezonban is, jó pihenést és sikeres feltöltődést kívánunk – addig is : Hajrá ETO! Hajrá Győr!