A férfiaknál Kammerer Zoltán egyértelmû fölénnyel – nyolc szavazatot kapott – győzött, így 2004 után újra ő a megye legjobb sportolója. A Győri Vízisport SE kajakosa az Európa- és a világbajnokságon is egy-egy arany- és ezüstérmet szerzett.
A szintén győri kajakos Benkő Zoltán a kontinenstornán lekopírozta csapattársa teljesítményét, ráadásul ő egyesben lett első, illetve második. Mindez egy szavazatot jelentett a mostani voksoláson.
Ugyancsak kapott egy voksot a soproniak Világkupa-győztes modellezője, Kalmár Sándor, valamint az ágfalvi íjász-világbajnokságon győztes mosonmagyaróvári Molnár József.

Ami a hölgyek küzdelmét illeti, ott sem volt szoros a verseny, hiszen Kammererhez hasonlóan Görbicz Anita, a ma már Audi ETO néven szereplő női kézilabdacsapat válogatott irányítója is nyolc szavazatot kapott a tizenegyből, így nem volt kérdéses, hogy 2004, valamint 2005 után tavaly is ő volt a megyében a legjobb női sportoló. Elismerésekből amúgy sem volt nála hiány a múlt évben, többek között tavaly vehette át a világ legjobbja címet is a 2005-ben nyújtott teljesítményéért.
A nőknél még egy sportoló kapott szavazatot, a soproni íjász, Király Beáta középiskolás létére a felnőttek között lett Európa legjobbja Ágfalván.

Az utánpótlás kategóriában is elmaradt a szoros verseny, mind a fiúk, mind a lányok vetélkedése egyértelmû sikert hozott.
Az erősebbik nem legjobbja a tavalyi esztendőben szintén nyolc vokssal a Győri Vízisport SE kenusa, ifj. Nagy Péter lett, aki az athéni korosztályos Európa-bajnokságon párosban bizonyult a legjobbnak.
Rajta kívül még a SMAFC karatésa, Magyar László kapott három szavazatot, aki korcsoportjában Európa-bajnok lett.
A nőknél a legjobb utánpótláskorú versenyző kilenc szavazattal az MKB-Euroleasing játékosa, Honti Kata lett, aki vezéregyénisége volt a Sopronban rendezett U20-as Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert magyar válogatottnak. Emellett klubjában is egyre meghatározóbb szerepet tölt be, sőt, a felnőttválogatott küszöbét is hamarosan átlépheti. Hivatalosnak nem számító gálamérkőzésen tavaly már pályára lépett a legjobbak között.
A másik két szavazatot a kapuváriak EB-győztes karatésa, Axnix Irina kapta.

Csapatban is egyértelmû volt a győztes kiléte, ugyanis a hazai bajnokságban és a Magyar Kupában is megvédte címét az akkor még Graboplast-ETO-ként szereplő női kézilabdacsapat, míg a KEK-ben a döntőig meneteltek a zöld-fehérek. Ott sajnos a montenegrói Buducnost Podgorica jobbnak bizonyult náluk.
Két szavazat jutott az MKB-Euroleasing együttesének is, amit a soproni kosarashölgyek a bajnoki és az MK-ezüstérmükkel érdemelték ki.