Az Európai Kézilabda Szövetség Végrehajtó Bizottsága (EXEC) jóváhagyta a DELO WOMEN’S EHF Champions League 2019/2020-as mezőnyét, s ezzel egyidejűleg fény derült arra is, hogy mely csapatok kezdhetik meg szereplésüket közvetlenül a csoportkörben, s kik azok, akik még versenyben vannak az egyetlen kiadó helyért a legjobb 16-ban.
A Győri Audi ETO KC együttese címvédőként a csoportkörben csatlakozik be a BL-küzdelmekbe.

A versenysorozat lebonyolítása az elmúlt évekhez képest nem változik,  a 2014/2015-ös szezontól érvényben lévő szabályok alapján zajlik: a csoportkörben 4x4 csapat küzd a továbbjutásért, hiszen a középdöntőbe már csak 12 együttes (2x6)  juthat tovább. A középdöntős csoportok legjobb négy helyezettjei aztán a negyeddöntőben oda-visszavágón bizonyíthatják, hogy ott a helyük a végjátékban, ami nem mást, mint a DELO WOMEN’S EHF FINAL4 kézilabdás csúcshétvégét jelenti.

Az EHF Végrehajtó Bizottsága szigorú szempontrendszer alapján három szabadkártyát osztott ki  a jelentkezők között – az FTC-Rail Cargo Hungaria, a CSM Bucuresti és a Brest Bretagne részére –, melynek köszönhetően ezen csapatok automatikusan csoportkörös részvételi jogot szereztek.

A csoportmérkőzések sorsolására 2019. június 27-én (csütörtökön) 18.00-tól a bécsi Erste Campuson kerül sor – az eseményt online élőben nyomon követhetik az ehfTV.com-on, az ehfTV YouTube csatornáján és a versenysorozat Facebook oldalán.


A DELO WOMEN’S EHF Champions League csoportkörének biztos résztvevői (15):
Györi Audi ETO KC (HUN)
Buducnost (MNE)
Rostov-Don (RUS)
Metz Handball (FRA)
Team Esbjerg (DEN)
Vipers Kristiansand (NOR)
SG BBM Bietigheim (GER)
RK Krim Mercator (SLO)
IK Sävehof (SWE)
MKS Perla Lublin (POL)
HC Podravka Vegeta (CRO)
SCM Rm Valcea (ROU)
FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
CSM Bucuresti (ROU)
Brest Bretagne Handball (FRA)

A fennmaradó egy helyért harcba szálló csapatok:
Rocasa Gran Canaria (ESP)
ZORK Jagodina (SRB)
DHK Banik Most (CZE)
Kastamonu GSK (TUR)

A kvalifikációs megmérettetésekre 2019. szeptember 6-8. között kerül sor, melyek végeztével kizárólag a győztes csapat jut be a BL-csoportkörbe. A tornarendezési jogot 2019. június 26-án sorsolják ki.