A 2019. július 11-21. között Győrben megrendezésre kerülő WOMEN’S 19 EHF EURO, azaz a női junior kézilabda Európa-bajnokság fantasztikus izgalmakat hozott a sportág kedvelői számára a helyszínen és a televíziók képernyője előtt egyaránt. A magyar lányok remek játékkal, megállíthatatlanul meneteltek mérkőzésről mérkőzésre a torna során, a fináléban a hollandok korosztályos legjobbjai sem tudtak megálljt parancsolni Golovin Vlagyimir tanítványainak – magabiztos játékkal EURÓPA-BAJNOK a magyar női junior válogatott! Gratulálunk!
Végeredmény: 20-27

Fergeteges hangulatban, a közel teltházas Audi Aréna Győrben lépett pályára a magyar női junior válogatott a győri rendezésű kontinensviadal döntőjében Hollandia nemzeti együttese ellen.

A magyar lányok az első pillanattól kezdve magukhoz ragadták a kezdeményező szerepet és magabiztosan uralták a játékot. Az első félidő során néhol akadozó támadójáték ellenére stabilan tartották a négy-öt-hat gólos különbséget a mieink köszönhetően egyrészt a kőkemény védekezésnek, másrészt pedig Herczeg Lili bravúros védéseinek a magyar kapuban, Pál Tamara pedig biztos kézzel értékesítette a javunkra megítélt büntetőket – a félidőre így hétgólos előnnyel vonulhattunk (7-14).

A második félidő elején néhány perces rövidzárlat következett a mieinknél, azonban a szövetségi kapitány öt perc elteltével időt kért és ellátta hasznos tanáccsal fiatal tehetségeinket. A félidő feléhez érve így ismét hét volt közte a különbség, öt perccel a vége előtt pedig már 18-26 is szerepelt az eredményjelzőn. A végjátékban próbált zárkózni a holland együttes, azonban a magyar lányok esélyt sem adtak skandináv ellenfelüknek, s sporttörténelmi sikert arattak a 20-27-es diadallal.

EURÓPA-BAJNOK A NŐI JUNIOR KÉZILABDA VÁLOGATOTT!

Ezúton szeretnénk gratulálni a Magyar Kézilabda Szövetségnek és minden szervezőnek a junior Európa-bajnokság sikeres lebonyolítása érdekében végzett áldozatos munkájához! További sok sikert kívánunk!

A magyar válogatott EB-kerete:
Kapusok: HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: SIMON Armilla (Érd), ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina

Gratulálunk a magyar női junior válogatott játékosainak, Golovin Vlagyimir vezetőedzőnek és másodedzőjének, Pigniczki Krisztinának, az edzői stáb minden egyes tagjának az Európa-bajnoki cím megszerzéséhez! Szép volt csajok!