A 2019/2020-as szezon felkészülési munkálatai már javában zajlanak – mialatt zöld-fehér keretünk számottevő része egy héten át a Balaton partját vette birtokba, „hiányzóinkról” sem feledkezhetünk meg.
Következzék egy rövid beszámoló tőlük!

RÖVID ÖSSZEGZÉS
Kiss Éva és Faluvégi Dorottya
a magyar válogatott törökországi edzőtáborában készül, míg Eduarda Amorim a brazil nemzeti együttessel a Pánamerikai Játékokon szerepel és küzd a 2020-as tokiói olimpiai részvételért. Kari Aalvik Grimsbö térdében az előző szezon végén elvégzett rutin beavatkozást követően hazájában, Norvégiában rehabilitál és várja, hogy mihamarabb csatlakozhasson a kerethez.

Kiss Éva és Faluvégi Dorottya
A magyar női kézilabda válogatott Kim Rasmussen szövetségi kapitány vezetésével 2019. július 19-26. között a törökországi Belekben edzőtáborozik, mialatt gőzerővel készülnek az előttük álló kihívásokra, ugyanis a cél nem más, mint a 2020-as tokiói olimpián való részvétel kiharcolása.
Játékosaink beszámolója alapján a kőkemény munka mellett kétségtelenül remek hangulatban telik a hét – „Keményeket edzünk csarnokon belül és kívül is, de jut időnk azért kikapcsolódni is – tegnapelőtt néhányan a tengerparton voltunk, tegnap pedig raftingoltunk.” – tudtuk meg tőlük.
További sikeres felkészülést kívánunk!

Eduarda Amorim
A brazil válogatott Eduarda Amorimmal soraiban a mai nappal kezdődően komoly kihívások elébe néz, ugyanis a 2019. július 24-30. között Peru fővárosában, Limában megrendezésre kerülő Pánamerikai Játékokon az olimpiai részvétel forog kockán. A 8 nemzeti együttes (Peru, Brazília, Argentína, Dominikai Köztársaság, Puerto Rico, Kuba, USA és Kanada) részvételével zajló torna győztese automatikusan kvalifikálja magát az ötkarikás játékokra.  

Mérkőzések:
2019.07.24. (szerda) 20:30 (helyi idő szerint)

Brazília – Kuba
2019.07.25. (csütörtök) 20:30 (helyi idő szerint)
Kanada – Brazília
2019.07.27. (szombat) 20:30 (helyi idő szerint)
Brazília – Puerto Rico

“Úgy érzem, jól felkészültünk, hiszen már július 1-je óta együtt van a válogatott és keményen dolgozunk, tegnapelőtt pedig már meg is érkeztünk a verseny helyszínére. Az első mérkőzést Kuba ellen vívjuk, fizikailag kemény összecsapásra számítunk, de bízom benne, hogy győzelemmel kezdjük meg szereplésünket.
A legnagyobb ellenfeleinket, Kubát és Argentínát jól ismerjük és tudjuk azt is, hogy  minket tartanak az esemény favoritjának, ezért még inkább koncentrálnunk kell. Nagy álmunk, hogy kvalifikáljuk magunkat az olimpiára és ezért mindent meg is fogunk tenni.
A Pánamerikai Játékokon való részvétel remek alkalom számunkra, hogy a jövőbeni versenyekre, tornákra is készüljünk.”
– tudtuk meg Dudától.

A Pánamerikai Játékokon való megmérettetéseikhez sok sikert kívánunk!

Kari Aalvik Grimsbö
Kapusunk, Kari Aalvik Grimsbö korábban műtött térdén a 2018/2019-es szezon végeztével dr. Balogh Péter csapatorvos rutin beavatkozást hajtott végre – a játékos a rehabilitációját jelenleg Norvégiában folytatja, néhány sorban beszámolt nekünk állapotáról:

„Jól érzem magam, a rehabilitáció a terveink szerint alakul. Az utóbbi két hétben éreztem jelentős előrelépést a térdemmel kapcsolatban, egyre több gyakorlatot tudok fájdalom nélkül elvégezni. A rehabilitációs időszak mindig nagy türelmet igényel, de tudom, hogy hallgatnom kell a jelekre, amiket küld a testem, így tudok lépésről lépésre előre haladni.” – tudtuk meg Karitól, majd az alábbiakkal zárta gondolatmenetét – „Már hiányzik Győr és a lányok, alig várom, hogy ismét újra láthassak mindenkit.”

Karinak mihamarabbi teljes felépülést kívánunk, hamarosan találkozunk!