Fontos lenne, hogy a zöld-fehérek a legerősebb összeállításukban utazhassanak Togliattiba, hiszen a Lada az ETO-hoz hasonlóan két győzelemmel nyitott a Bajnokok Ligája B-csoportjában. A rangadón akár a csoportelsőség kérdése is eldőlhet. Az ETO-nak azonban három játékosa is megsérült a legutóbbi mérkőzésen a Trondheim ellen.
A legsúlyosabbnak Bognár Barbara sérülése tûnt, akit egy ütközés után a földön maradt és kórházba szállították. Kiderült, a fiatal irányítónak agyrázkódása van, de szerencsére nem tört el az orra, vasárnap már kiengedték a kórházból és elképzelhető, hogy ő is ott lesz az utazó keretben.
Akárcsak Vérten Orsolya, aki egy úgynevezett medvepuszit kapott, de már edz és biztosan pályára léphet Oroszországban.
A legbizonytalanabb az eddigi két BL-meccsen remeklő román kapus Stancuta Guiu játéka. Neki egy szerencsétlen mozdulat következtében részleges bokaszalagszakadása lett és megrepedt a bokacsontja is. A hálóőr edzéseken még nem végezhet kapusmunkát és csütörtökön derül ki, hogy beállhat-e a kapuba. Amennyiben nem, akkor Herr Orsolya mellett Oross Nilla vagy Petróczi Viktória utazik Togliattiba.
Az Audi ETO egyébként pénteken hajnalban Pérről repül az orosz városba.