Augusztus utolsó hétvégéjén 75 csapat részvételével három korosztály megmérettetéseire került sor a Stupava Cup 2019 nemzetközi utánpótlás kézilabda tornán, Szlovákiában. Utánpótlás együtteseink két korcsoportban négy csapattal indultak – U12-ben egy, U14-ben három csapat – és szebbnél szebb eredményekkel tértek haza.
Gratulálunk fiatal tehetségeinknek és edzőiknek, s további sok sikert kívánunk!

U14 korosztály

Klubunk a Stupava Cup 2019 utánpótlás tornán három csapattal képviseltette magát, melyek izgalmas összecsapásokat követően az alábbi helyezéseket érték el:
3. hely – Győri Audi ETO KC „A” csapat (2005-ös születésűek), edző: Róth Kálmán
4. hely – Győri Audi ETO KC „C” csapat (2006-os születésűek), edző: Kocsis Tibor
5. hely – Győri Audi ETO KC „B” csapat (2005-ös születésűek), edző: Tóth Lászlóné

A torna összecsapásain szerzett hasznos tapasztalatok rövid összegző értékelésére utánpótlás szakmai igazgatónkat, Róth Kálmánt kértük meg:

„Nagyszabású utánpótlás rendezvényen vettünk részt augusztus utolsó hétvégéjén. Általában korosztályonként 25-30 csapat, nagyrészt szlovákok és csehek, osztrákok, szlovének és csehek részvételével. A torna összecsapásai nagyon jól segítették a bajnokságra való felkészülésünket, komoly ellenfelek ellen játszottunk, jelentős fejlődés érződött mind a négy csapatunkon a torna végére.”

A korcsoport „fiataljai” közé tartozók táborát erősítette Kocsis Tibor edzőnk csapata, aki 2006-os születésű játékosaival vágott neki a hétvége kihívásainak.
„A mezőnynél egy évvel fiatalabb csapatként a tisztes helytállást tűztük ki célul, a lányok ezt az elvárást szépen teljesítették is. Öt magabiztos győzelem és két vállalható vereség szerepelt a mérlegünkben, a döntőbe jutásért vívott küzdelemben a későbbi győztestől egy góllal kaptunk ki. A torna remekül szolgálta a felkészülésünket, mindenki kapott játéklehetőséget.”


 

U12 korosztály

1.hely – Győri Audi ETO KC, edző: Konkoly Tamás

Az U12-es korosztályban Konkoly Tamás utánpótlás edzőnk tanítványai bizonyíthattak, s adtak számot kézilabda-tudásukról olyannyira, hogy egészen a tornagyőzelemig meneteltek.

„Az U12 korosztályban indult csapatunk és 8/8 győzelemmel, veretlenül zárta a nemzetközi kézilabdatornát. 

A csoportmérkőzéseken két cseh, egy osztrák és két szlovák utánpótlás csapattal mérkőztünk meg – ezeket a mérkőzéseket egytől egyig könnyedén nyertük.  

Az elődöntőbe jutásért a helyi Stupava utánpótlás csapatán kellett túljutnunk, ahol a lányok küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, ugyanis az utolsó csoportmérkőzés után egyből kellett játszanunk velük, a de egy pillanatra sem engedtünk ki, szívvel, lélekkel küzdöttek a győzelemért. 
A döntőbe jutásért a Duala Sala szlovákiai utánpótlás együttessel mérkőztünk meg, itt már lehetősége volt a csapatomnak éles helyzetekben különböző taktikai elemeket gyakorolni.

A fináléban a Dunaszerdahely utánpótlás csapatával találkoztunk, az elején fej-fej mellett haladtunk, de kemény védekezésünknek köszönhetően felőröltük ellenfelünket, támadásban sorra lőttük góljainkat, a végén pedig győztesen vonulhattunk le a pályáról. Csapatomra nagyon büszke vagyok és nagy öröm számunkra, hogy a torna legjobb kapusa Barti Alexa lett, illetve legjobb játékosa Vajda Luca. Jó lehetőség volt számunkra ez a pár nap felkészülni a hamarosan induló Gyermekbajnokságra.” – zárta gondolatait zöld-fehér mezes lányok trénere.



Gratulálunk utánpótlás csapataink sikeres szerepléséhez, további jó felkészülést kívánunk nekik!