28-22-es győzelmet aratott idegenben az Alba Fehérvár otthonában az Estelle Nze Minko vezette Győri Audi ETO KC csapata.

 

Kemény védekezéssel és több hibával indították a csapatok a találkozót a Köfém Csarnokban. Az első gólunkat Nze Minko lőtte, majd fordított a hazai csapat (1-2), de gyorsan sikerült rendezni a sorokat, és 5 zsinórban lőtt gól után 5-2-re vezettünk. Jól tartotta magát az Alba, főleg Attingre kapus kiváló formájának köszönhetően. A hálóőr több ziccert és hetest is hárított. A Audi ETO vezetése nem forgott veszélyben, de szívósan tartotta a lépést Leynaud-ékkal a hazai alakulat. Az első félidőt Nze Minko bombája zárta a dudaszó pillanatában, így 4 gólos, 13-9-es vezetéssel mehettünk pihenőre.

 

Fordulás után gyorsan le akarták zárni a meccset Danyi Gábor tanítványai, ekkor könyörtelenül kihasználva a hazaiak hibáit, könnyű gólokat szerezve 10 gólos előnyre tett szert csapatunk, a népes győri szurkolótábor pedig rá is számolt a hazaiakra. Azonban nem adta fel a mérkőzést az Alba, és minden energiájukat megmozgatva fokozatosan csökkentették hátrányukat. A győri győzelem ugyan egy pillanatig nem forgott veszélyben, a hazai csapat azonban szimpatikusan, az utolsó percig küzdött a nagyobb arányú vereség elkerüléséért. A találkozót Hansen időntúli hétméterese zárta, 28-22-re nyertek a lányok.

 

Folytatás szeptember 18-àn hazai pályán, a Vác csapata ellen.

 

Győri Audi ETO KC: Németh, Leynaud 1,Kiss (kapusok), Edwige 2, Brattset 4, Hansen 5(1), Görbicz, Oftedal 5(1), Farkas, Kristiansen,Fodor 2, Nze Minko 7, Bulatovic, Bódi, Faluvégi 2, Puhalák, 

 

Danyi Gábor: A mai nap a védekezésünkkel nem volt probléma, azt jól megoldottuk, de támadásban ezúttal nem a mi szintünkön játszottunk. Gratulálok a Fehérvárnak, nagyot küzdöttek és egyáltalán nem adták fel.