A K&H női kézilabda liga 6. fordulóját játszottuk késői órákban az Audi Aréna Győrben az Érd csapata ellen. Az első félidő első részében kialakult fej-fej melletti csata után hat gólos különbséggel mehettünk az öltözőbe, majd a második félidő 11. percére megszereztük a 11 gólos előnyt, és ezt tartani is tudtuk a mérkőzés végéig.
Végeredmény: 39-28

Október hónap lévén mindkét együttes játékosai és stábtagjai a mellrák elleni küzdelem jegyében és a szűrővizsgálatok fontosságának hangsúlyozása érdekében rózsaszín szalagot viseltek a karjukon a mérkőzés alatt, mellyel a kampány melletti kiállásukat jelképezték.

1.félidő
A kezdéshez Fodor, Amorim, Oftedal, Brattset, Hansen, Faluvégi és a kapuban Leynaud álltak fel. Oftedal szerezte a találkozó első találatát, amire hamar érkezett Kiss válasza. Tóth labdaszerzés után a kapunkba dobta a labdát, majd Amorim, Kiss, Bízik, Brattset és Kiss alakítottak az első öt perc eredményén. Oftedalnak sajnos nem sikerült a találkozó első hétméteresét érvényesíteni, azonban Nascimento betalált, és ezzel 3-6-ra módosult az állás. Hansen, Fodor és Brattset gyorsindulásainak köszönhetően a kilencedik percben egyenlítettünk, majd a kezdeti rövid hullámvölgy után gyorsan magunkhoz tértünk és a 10. percre már át is vettük a vezetést. Tóth találatára Oftedal válasza érkezett, majd ismét Tóth, Amorim, Bízik, Brattset és Hansen következtek a gólgyártásban. 11-9-es eredménynél az Érd vezetőedzője időt kért. Időkérés után Bízik és Brattset szereztek érvényes találatot, majd Faluvégi is megszerezte a maga első, és második gólját is. Nascimento szélről talált be Kissnek. Brattset, Amorim, Kiss, Nze Minko, Tóth, Oftedal és Kovacevic alakították az eredményjelző állását 18-14-re az első félidő 22. percére. Kissnek és Foggeanak köszönhető néhány perces gólcsendet Lavko szakította meg, majd Bulatovic a 26. percben meglőtte első gólját. Danyi Gábor bő három perccel az első félidő vége előtt kikérte első idejét. Ezután Bulatovic, Bízik, Oftedal egy hatalmas bombával és Edwige szóltak még bele az első félidő eredményébe.
Félidei eredmény: 22-16

2.félidő
A második félidő első gólját Jerabkova, a másodikat és a harmadikat is Brattset lőtte. Oftedal gyönyörűen szerezte meg a labdát, és robogott a vendégek kapuja felé, majd hatalmas bombával 25-re növelte gólszámunk, ezután Brattset lőtt szépet beállóból. Szabó Edina a hazai gólsorozat után kikérte második időkérését (26-17). Tóth labdaszerzését értékesítette, majd Puhalák is megszerezte első gólját. Jerabkova találatát követően Szabó Amorimmal szemben szabálytalankodott, ezért két perc erejéig a padról nézhette tovább a mérkőzést, az ehhez járuló hétméterest Hansen értékesítette. Oftedal szemfülességének köszönhetően üres kapuba dobhatta a 29. gólunkat, így az eredmény közte tíz lett. Jerabkova lövése után Knedlikova, majd Oftedal megismételte az előző gólját. Lavko találatát követően Brattset talált a vendég kapuba. Hansen kétperces kiállítása következett, majd a hétméterest Nascimento értékesítette (32-22). Oftedal egy hatalmas indulócsellel cselezte ki védőjét, ezzel megszerezve a 33. hazai gólunkat. Kisfaludy, Hansen, Edwige, Kiss, Nascimento és Hansen lőttek gólt a második félidő 20. percéig, majd Termány találata következett. A 22. percben Danyi Gábor is kikérte második időkérését, ezt Tóth és Edwige góljai követték. Hétméteres védésére érkezett meg Leynaud, aki teljesítette is feladatát egy szép védéssel. Hansen és Lavko góljai után Szabó kétperces kiállítása következett, majd Puhalák bravúros csavart labdájával zárta a mérkőzést.

Végeredmény: 39-28

Hivatalos nézőszám: 3565 fő

Szabó Edina: „Nagy lendülettel kezdett a csapatunk, a lányok nagyon motiváltak voltak. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megvalósítanunk az első félidőben azt a védekezést, amit terveztünk, a második játékrészben voltak már arra utaló jelek, hogy működhetne, viszont addigra a Győr tetemes előnyre tett szert. A második félidő kezdetén próbáltunk közelebb jönni, nagyon gólgazdag mérkőzést játszottunk. A Győrnek abszolút sikerült a saját játékstílusát rákényszeríteni a csapatomra, de úgy gondolom a Debrecen meccshez képest előre léptünk.”

Tóth Gabriella: „Fontos volt, hogy egy kicsit vissza tudjunk jönni, hiszen az utolsó mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Úgy gondolom, jól kezdtünk, és tudtuk tartani a jó játékot a 20. percig, de aztán meggyűlt a bajunk a Győr játékával.”

Danyi Gábor: „Úgy gondolom, az Érd bármelyik BL-csoportkörben megállná a helyét. Az első félidőben komoly tempót, dinamikus játékot diktáltunk, szinte hiba nélkül, ami különösen örömmel tölt el. Jobban tudtam forgatni a játékosaimat, kezdtünk ráállni arra a tempóra, amit szeretnénk, de ebből nem szeretnénk messzemenő következtetéseket levonni. Sok sikert és sérülésmentes szezon kívánok az Érdnek!”

Kari Brattset: „Nagyon boldog vagyok a mérkőzés miatt, örülök, hogy sikerült előbbre lépnünk egy remekül játszó Érd ellen. Az első félidőhöz képest úgy gondolom, tudtunk még egy lapáttal rátenni a teljesítményünkre, ennek nagyon örülök.”