Az Audi ETO játékosainak pénteken korán volt ébresztő, mert különgépük hajnali fél hatkor szállt fel Győr-Pér repülőteréről. A csapat délután már Togliattiban, a szombati BL-csata helyszínén edzett, ahol a mérkőzés napján délelőtt újabb rövid átmozgató gyakorlást tart.
„Csapatom eddigi teljesítményével elérte, hogy kedvező pozícióban várhatja a szombati mérkőzést – mondta Róth Kálmán edző. – Az elmúlt fordulóban a Trondheim elleni mérkőzésen sok hiba csúszott a csapatjátékba, ezzel együtt a társulat eddigi teljesítményével, hét közben elvégzett munkájával, a lányok hozzáállásával elégedett vagyok. Az oroszok ellen jó védekezésre, kevesebb hibával tarkított mezőnyjátékra, gyors visszazárásokra, helyzeteink jobb kihasználására lesz szükség. Togliattiban is győzelmet várok.”
A Győrben a norvégok ellen agyrázkódást szenvedő Bognár Barbara a héten még nem edzett, nem is utazott el. Stancuta Guiu is húzza még a lábát, ő a helyszínen dönti el, tudja-e vállani a játékot. Társaival tarthatott Ana-Maria Somoi-Lazer is.
Görbicz Anita, a győriek csapatkapitánya bizakodó a nagy meccs előtt: „Nagyon kell koncentrálnunk a védekezésünkre, a gyors lerohanásokra, a pontos összjátékra, a helyzeteink jobb kihasználására.”
A mérkőzés után a győri küldöttség azonnal visszaindul, és várhatóan vasárnap hajnalban érkezik meg Győrbe.

Sztárrivális
A Lada legjobbjai válogatott kiválóságok: Marija Szidorova kapus, Irina Bliznova, Jekatyerina Marennyikova, Ljudmila Posztnova. Távozott tőlük a két klasszis beállós, Natalja Sipilova és Nagyezsda Rumenszkaja. Alekszej Gumjanov edző csapatát az előző BL-sorozatban a negyeddöntőben a Krim Ljubljana búcsúztatta.