A Győri Audi ETO KC elnökének, dr. Bartha Csabának újévi köszöntője.

 

Tisztelt ETO szurkolók!
Tisztelt kézilabdabarátok!

 

Mintha csak pár hete lett volna, amikor a 2019-es újévi köszöntőt fogalmaztam, most pedig elindult a 2020-as év is. A mérkőzésekből továbbra sincs hiány, csúcsrangadóval zártuk az óévet, és január 2-án már újabb bajnokival indul az új esztendő. Kevés az idő ilyenkor, de érdemes megállni és értékelni a mögöttünk hagyott évet.

Rekordévet búcsúztattunk, hiszen 2019-ben zsinórban harmadszor, fennállása ötödik Bajnokok Ligája elsőségét szerezte meg csapatunk, a magyar bajnokságban 15. alkalommal emelhettük magasba a bajnoknak járó trófeát, amivel holtversenyben állunk a hazai örökranglista élén a Vasas csapatával. A Magyar Kupában az idén begyűjtött 14. győri elsőség azt jelentette, hogy klubunk mondhatja magáénak a legtöbb kupagyőzelmet a női klubok között hazánkban. A csapat sikereire, az elvégzett munka eredményeire épp a napokban érkezett egy újabb rangos elismerés, hiszen a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) az év végi szavazásán a csapatok versenyében ötödik helyen végeztük, Európát és a klubcsapatokat tekintve másodikként, csak a Bajnokok Ligája győztes Liverpool labdarúgó csapata előzött meg minket. Olyan elismerés ez, amit talán még sosem sikerült magyar csapatnak elérnie.

Nem túlzás kijelenteni, hogy az elmúlt évtized, amitől búcsúztunk a Győri Audi ETO KC évtizede volt Magyarországon és a nemzetközi klubkézilabdázásban is. 2010 és 2019 között 9 alkalommal nyerte meg a klub a magyar bajnokságot, valamint a Magyar Kupát is, a nemzetközi színtéren pedig két döntő mellett 5 alkalommal diadalmaskodott a Győri Audi ETO KC a legrangosabb sorozatban, az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligájában. Korszakos alakulattá váltunk, de ez csak még inkább ösztönöz minket, a mérce csak egyre feljebb és feljebb kerül Győrben!

Az első csapat sikerei mellett szó kell, hogy essen az utánpótlásban zajló magasszintű szakmai munkáról is, ahol gyermekek százai végzik hétről hétre az edzéseket edzőink iránymutatásai alapján, és büszkék lehetünk csapataink 2019-ben elért eredményeire valamint korosztályos válogatott játékosaink sikereire egyaránt.

Hálásan köszönöm a szurkolók támogatását is, hiszen minden mérkőzésen jelen vannak, sportszerűen buzdítják a csapatot a minél jobb eredmény elérésére.

A 2020-as év is nagyon sűrű lesz, egymás után jönnek a mérkőzések, május végéig alig lesz pihenő, ráadásul idén nyáron Olimpiát is rendeznek, reményeink szerint a magyar válogatott részvételével.

Kérem Önöket, hogy 2020-ban – csakúgy, mint eddig – támogassák kedvenceiket, szurkoljanak a zöld-fehér színek és a Győri Audi ETO KC sikereiért. Közösen bármit elérhetünk!

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Sportbaráti üdvözlettel,

dr. Bartha Csaba
elnök
Győri Audi ETO KC