Lada Toljatti - Audi ETO 31-29

Volt lehetőségük arra a zöld-fehéreknek, hogy visszavegyék a vezetést, ez azonban nem sikerült. A magyar bajnok ugyan nagy hajrába kezdett, de ez késő volt, így harmadik csoportmecscsén elszenvedte első vereségét az Audi-ETO, de így sem áll rosszul csopor tjában.

Róth Kálmán vezetőedző így értékelte a csapat teljesítményét: „Egy kicsit csalódott vagyok, mert volt esélyünk a győzelemre, de ennyi hiba ezen a szinten nem megengedett. Sajnos átlövőink is gyengébbek voltak a vártnál. Számítottunk arra, hogy nehéz meccs lesz, hazai közönség előtt azonban képesnek érzem a csapatot arra, hogy visszavágjon az orosz csapatnak. Hozzáteszem, hogy ez a vereség nem végzetes, s ezért is nagyon fontos, hogy a Podgorica otthonában nyerni tudtunk. Boszszantó ez az eredmény, de még mindig jobb, mint tavaly, amikor kétszer is beleszaladtunk egy tízgólos vereségbe."
Arra a kérdésre, hogy az első félidőben jól védő Herrt miért cserélte le a szünetben, a következőket válaszolta a szakember: „Bíztam abban, hogy Guiu elkapja a fonalat, hiszen bravúrkapus, aki képes nagyon felszívni magát. Most ez nem jött be, de ilyen a sport."
Ana Djokic mind támadásban, mind védekezésben csapata egyik legjobbja volt: „Úgy érzem, meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést, kár, hogy nem sikerült. Sajnos sok hibával játszottunk. Győrben azért mi nyerünk majd." Herr Orsolya különösen az első félidőben védett nagyszerûen: „Szünet után többet hibáztunk a kelleténél, otthon mindenképpen nyernünk kell majd. A második félidőben több indulás és ziccerlövés volt a hazaiak részéről, ezáltal én is kiszolgáltatottabb voltam."
Hornyák Ágnes inkább védekezésben volt csapata hasznára: „Sajnálom, hogy ez lett a vége, mert úgy érzem, tudásban és akarati tényezőkben sem maradtunk alul. Véleményem szerint Győrben kijön majd a két csapat közti tudáskülönbség, s két gólnál nagyobb arányban győzünk majd."
Görbicz Anita lett nemcsak az Audi ETO, hanem az egész mezőny legeredményesebb játékosa. A heteseket magabiztosan ér tékesítette: „Ha az első félidő közepén megszerzett öt gólt meg tudtuk volna őrizni a szünetig, akkor nyerhettünk volna. A második félidőben fejben egy kicsit elfáradtunk, a hazaiak nyitott védekezése egy kicsit meglepett bennünket. Sajnos a végjátékban a lerohanásaink nem sikerültek olyan jól, s sok labdát adtunk el."
Alekszej Gumjanov, a Lada szakvezetője: „Egy nagyon jó csapatot tudtunk megverni, olyan nehéz volt a meccs, amilyenre előzetesen számítottunk."

A csoport másik mérkőzésén: Buducnost Podgorica (montenegrói)– Byasen (norvég) 24–29

A csoport állása:

1. Lada 6 pont (94–77)
2. Audi-ETO 4 (93–83)
3. Byasen 2 (81–88)
4. Buducnost 0 (72–92)