Kezdetét vette a 2019/2020-as szezon tavaszi időszaka is. Csapataink a pihenőidő után folytatják kemény munkájukat, hogy az őszi szezonhoz hasonló szép eredményeket érjenek el.​

Január 8-án (szerdán) serdülő I. osztályú csapatunk a Szombathelyi KKA otthonába látogatott el, ahol 14-32 (6-14) –re győzedelmeskedett. Megkérdeztük Ruskó Katalint, a serdülő csapatunk vezetőedzőjét, hogy mit gondol a szerdai mérkőzésről.

„Közel egy hónapos mérkőzésszünet után folytatódott a serdülő bajnokságunk, Szombathelyre látogattunk. A lányok már nagyon várták, hogy újra tétmérkőzést játszanak, és ez meg is látszott a játékukon, mert egy felszabadult, határozott játékkal magabiztos győzelmet szereztünk.” – értékelt edzőnk.

Milyen volt a pihenő után újra edzésbe állni?

„Mindig jól jön egy kis pihenés, amit ilyenkor aktívan használunk ki, de már nagyon vártuk, hogy újra edzésbe lendüljünk és folytassuk az elkezdett munkánkat.”

Mire számít, mik a célok az idény során?

„Elsődleges célunk a serdülő bajnokságban bejutni a döntőbe, a februárban kezdődő NBII-es felnőtt bajnokságban pedig a középmezőnybe kerülni. Keményen kell dolgoznunk céljaink eléréséért, de mindent megteszünk ennek érdekében”

 

A szerdai nap folyamán nem csak serdülő csapatunk, hanem ifjúsági I. osztályú csapatunk is Szombathelyre utazott. Kun Attila vezetésével, ifi csapatunk 25-34 (14-17)- es győzelemmel zárta a napot. Kun Attilának is feltettük az előző kérdéseket, ő a következőket válaszolta:

Hogy értékeli a tegnapi mérkőzést?

„Azzal kezdeném, hogy nem igazán volt téliszünet a gyerekek számára, mert az ETO Karácsony után egy hét pihenőt kaptak a gyerekek, azóta napi két edzésünk volt, így 16 edzésen voltunk túl a tegnapi mérkőzésig. Fontos volt számunkra ez a mérkőzés, úgy nézett ki a bajnoki tabella, hogy a négy közé jutás a Szombathely, a NEKA és mi közöttünk dől el. Egy idegenbeli sikerrel lépéselőnybe kerültünk a Szombathely ellen. Szerdán egy forró hangulatú, sok nézős mérkőzést vívtunk velük. Szakmai szemmel értékelve a mérkőzést, erőben, gyorsaságban, akaratban jobbak voltunk, mint ők, illetve a hosszabb kispadunk is eredményezte a győzelmünket.”

Mire számít, mik a célok az idény során?

„A csapatunkkal az ifi bajnokságban a négy közé jutás, az NB I/B-s bajnokságban a bent maradás a cél. Ezeket szeptemberben megfogalmaztuk és tartjuk is ehhez magunkat. A továbbiakban az egyéni képességek minél nagyobb fejlesztése a cél.”

 

2020. január 12-én kezdődik az U15-ös Gyermekbajnokság Róth Kálmán együttesének, így az újévben is menetelnek tovább lányaink, hogy hasonlóan szép eredményeket érjenek el és továbbra is a tabella élén legyenek. Róth Kálmán véleményét is kikértük az újévről.

Milyen volt a pihenőidő után újra edzésbe állni?
„Olyan, amire számítottam, nehézkes volt a visszaállás, bár a csapat az előírtakat megcsinálta, fizikálisan rendben vannak, de azért a labda láthatóan hiányzott a pihenőidőben. A labdás gyakorlatoknál láthatóan sok a hiba, azon dolgozunk, hogy ezt ki tudjuk javítani.”

Mire számít, mik a célok az idény során?
„Ez a csapat 2 bajnokságban indul. Az U15-ös bajnokságban és a serdülő I. osztályban. A serdülő I-et arra használjuk, hogy felkészüljünk az U15-ös bajnokságra. Az U15-ös bajnokságban szeretnénk minél jobb eredményt elérni.”

Január 10-én (pénteken) megrendezésre kerülő Interball Kupára Tatabányára utaznak U9-es lányaink Horváth János vezetésével. A hétvégén pedig a Student Kupára Szombathelyre utazik Kocsis Tibor gárdája. Mindkét csapat komoly kihívások elébe néz, ám remélhetőleg minél jobb eredményekkel tér majd haza!

Minden csapatunknak sikerekben gazdag, sérülésmentes tavaszi szezont kívánunk!