A Magyar Kézilabda Szövetség megegyezett Danyi Gáborral, a Győri Audi ETO szakvezetőjével valamint Elek Gáborral, az FTC-Rail Cargo Hungaria trénerével, így a két edző együtt, társ-szövetségi kapitányként vezeti a magyar női válogatottat 2020. március 31-ig. A szakemberek megbízatása a március 20-22. között Győrött sorra kerülő, Kína, Szerbia és Oroszország elleni olimpiai selejtezőre, valamint az azt követő Montenegró elleni hazai és idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőkre szól. 

„Óriási megtiszteltetés, hogy rám, ránk gondolt a Magyar Kézilabda Szövetség a jelenlegi helyzetben, éppen ezért egy pillanatig nem gondolkoztam a felkérésen” – emelte ki Danyi Gábor. – „Az olimpiai selejtező olyan lehetőség a sportág számára, amely most minden mást fölülír a magyar kézilabdázásban. Tudom, hogy a stáb és a játékosok mindent meg fognak tenni a sikerért, a magyar közönség pedig már számtalanszor bebizonyította, hogy ott áll a csapat mellett, óriási erőt adva a pályán lévőknek. Összefogásra, őszinteségre van szükség, ez szükséges ahhoz, hogy együtt kivívjuk az olimpiai részvételt. Hamarosan kialakul a felkészülés menetrendje is, folyamatosan egyeztetünk a közös munkáról.” -  mondta vezetőedzőnk.

„Kulcsfontosságú a március végén Győrben megrendezésre kerülő olimpiai selejtező nemcsak a kézilabda, hanem az egész magyar sport számára. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a válogatott ott lehessen Tokióban. Összefogásra van a legnagyobb szükség, éppen ezért példaértékű, hogy a két szakember együtt tevékenykedik majd a nemzeti csapat sikeréért. A Győri Audi ETO KC elnökségének azt javasoltam, hogy támogassuk Danyi Gábort a társ-szövetségi kapitányi poszt ellátásában, és örömteli, hogy egyhangúlag mindenki meg is szavazta azt. Sok sikert kívánok mindenkinek a nehéz, de nem lehetetlen feladat eléréséhez.” – nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

A magyar válogatott a tervek szerint februárban már közös összetartáson vesz részt, majd március közepén kezdené meg a közvetlen felkészülést az olimpiai selejtezőre.

A Győrben, az Audi Aréna Győrben megrendezésre kerülő olimpiai selejtező programja:

Március 20., péntek:
Magyarország-Kína
Oroszország-Szerbia

Március 21., szombat:
Magyarország-Szerbia
Oroszország-Kína

Március 22., vasárnap:
Kína-Szerbia
Magyarország-Oroszország

A csoport első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.

A magyar válogatott további márciusi programja:

Március 25., szerda: Magyarország-Montenegró (Eb-selejtező)
Március 28., szombat: Montenegró-Magyarország (Eb-selejtező)