Január 24-én (pénteken) elrajtol a háromnapos Országos Diákolimpia Döntő Győrben az V-VI. korcsoportos tanulók számára. A mérkőzések két helyszínen zajlanak majd, a lányok a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, a fiúk pedig az Olimpiai Sportparkban küzdhetnek meg egymással.

A döntőn két győri iskola vesz részt, a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium képviseletében. A két csapat lányai évközben egy csapatként a Győri Audi ETO KC utánpótlás játékosai, Kun Attila keze alatt végzik mindennapi edzésmunkájukat.

A hétvége közeledtével néhány mondatban Kun Attila véleményét kérdeztük a döntőről.

Van valamilyen számottevő különbség a két csapat között?

„Mindkét csapatot egyformán erősnek érzem, nem akarok különbséget tenni, ha egymás ellen játszanának se szurkolnék egyiknek sem. A csapatomból 11-en játszanak az egyik csapatban, és 12-en a másikban.”

Milyen érzés, hogy két csapattal is döntősök vagyunk?

„Jó érzés, hogy mindkét csapatunk bejutott a döntőbe, de még jobb érzés lenne, ha egy csapatban lenne mindenki, így, hogy ketté vannak osztva, nehezebb lesz.”

Milyen eredményre számít?

„Nagy harc lesz a két NEKA és a két győri csapat között, de vannak olyan gimnáziumok, ahonnan fradisták és dunaújvárosiak érkeznek hozzánk. Egy erős diákolimpiára számítok. Mindig a sorsolástól függ, hogy milyen csoportba kerülünk és a csoport erőségétől függ, hogy mi lesz az eredmény. Csütörtökön a sorsolás után többet tudunk majd.”

Ott lesz a lányok mérkőzésein?

„Természetesen ott leszek a mérkőzéseken és szurkolni fogok, és ha kérik a segítségemet az iskolák edzői, akkor segíteni is fogok. Persze, ha egymás ellen játszik a két csapatunk, akkor nem segítek, mert így gondolom fairnek.”

Mindkét csapatunknak sérülésmentes, eredményes szereplést kívánunk!