A DELO WOMEN’S EHF Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában a Győri Audi ETO KC, a román bajnok,SCM Ramnicu Valceat látta vendégül az Audi Aréna Győrben. A kezdeti nehézségeket gyorsan átvészelte a címvédő és gyorsan átvette a mérkőzés irányítását, ami a szünetre öt gólos magabiztos előnyt jelentett Oftedaléknak. A folytatásban a megszerzett előnyt sikerült még eggyel megtoldani a találkozó végéig. Ezzel csapatunk az első helyen zárta csoportját és tovább növelte veretlenségi sorozatát a Bajnokok Ligájában. Folytatás áprilisban a DELO WOMEN’S EHF FINAL4-ba jutásért a szintén román, CSM Bucuresti ellen. Végeredmény: 35-29

 

1.félidő

A mai találkozón ezúttal Danyi Gábor, a Kiss-Fodor-Amorim-Edwige-Oftedal-Bulatovic-Bódi összeállításban küldte harcba övéit. Az első támadást a mieink oldalán jegyezhettük fel, ugyanakkor a mérkőzés első gólját a fehér mezben játszó vendégek szerezték (0-1).  A csapatunk első góljára egészen a 4. percig kellett várni, a gólt pedig nem más, mint a hetek óta remek formát mutató Kristiansen szerezte (1-2). Ezt egy gyors akció követte, amely végén Edwige egalizált (2-2). A döntetlen állásról megint csak a románoknak sikerült elmozdulniuk, azonban a mieink jól tartották magukat, ezúttal Oftedal zörgette meg a vendég kaput a hetedik perc végéhez érve (3-3). A következő percekben ismét egy kisebb román roham következett, azonban Leynaud káprázatos védéseinek és néhány remek lerohanás gólnak köszönhetően, amelyekben főként Oftedal és Amorim járt élen újból sikerült egyenlíteni csapatunknak (5-5). A csapatunk védekezése egyre jobban kezdett összeállni, valamint Leynaud is elkapta a fonalat, így a találkozón először átvettük a vezetést. A mieink irányítója Oftedal, eddig megállíthatatlan akadályt képez a vendégeknek, újabb góljával kettőre növelte előnyünket (7-5). Nem is váratott tovább magára az első román időkérés. Az időkérést követően Bódi percei következtek, szélsőnk egymást követő három találattal iratkozott fel a góllövők közé (11-8). Az első kiállítást a vendégoldalon osztották ki az olasz játékvezetők. Az ítéletet követően Elghaoui vonulhatott két perces pihenőre. Az emberelőnyt csapatunk könyörtelenül kihasználta. Az emberelőny alatt Leynaud csodálatos védését és Amorim üreskapus gólját csodálhatta meg, a ma is szép számban megtelt Audi Aréna Győr közönsége (13-9). A félidő 22. percében Brattset is megszerezte első gólját, ezzel öt gólra duzzadt csapatunk előnye (15-10). Majd emberhátrányba került csapatunk Bulatovic kiállítását követően. Ez idő alatt a vendégek két gólt tudtak faragni hátrányukból, így a 25. perc levégén három gólos győri vezetést mutatott az eredményjelző (16-13). A találkozó első félidejének utolsó öt percében Amorimék magabiztosan tartották meg a megszerzett előnyüket, s végül Bulatovic állította be az öt gólos különbséget a szünetre (20-15).

Félidei eredmény: 20-15

2.félidő

A második játékrészt Kiss kezdte a kapuban, míg Fodor helyett Puhalák érkezett a pályára. A félidőre a románok indították útjára a labdát. A szünetben pályára lépő Kiss és Puhalák sem sokáig tétlenkedett, előbbi neve mellé védést, míg utóbbi mellé két trükkös gólt jegyezhettünk fel (22-16). Úgy tűnt a második félidőre sem szeretne semmit a véletlenre bízni a Danyi Gábor irányította hazai csapat, hiszen támadásban rendre mutatták be a szebbnél szebb támadásokat, védekezésben pedig áthatolhatatlan falat képeztek Brattseték a románoknak (24-16). Majd, a Valcea percei következtek, két gyors góllal próbáltak közelebb zárkózni a mieinkhez (24-18). A félidő elején bemutatott eredményes és gyors kézilabdát a 40. perc környékén sikerült elkapniuk a fehér mezes vendégeknek, amivel lőtávolon belülre kerültek (27-22). A csapatunk lendülete az utóbbi percekben kicsit alábbhagyott, ezt próbálta meg visszahozni vezetőedzőnk egy időkéréssel. Az 50. percnél jártunk, amikor a mieink már hosszú percek óta képtelenek a kapuba találni. A vendégek ezt kihasználva tovább tudtak faragni hátrányukból, olyannyira, hogy már csak három gól volt a különbség az együttesek között. A hosszú győri gólcsendet végül Oftedal törte meg egy szerencsés találattal (28-24). A mérkőzés 54. percében újabb Puhalák gól ugrasztotta magasba a győri közönséget (30-25). Az utolsó öt percre négy gólos hazai előnnyel fordulhattak az együttesek. Az összecsapás végjátéka már nem hozott különösebb változást, így csapatunk megnyerte középdöntős csoportját, valamint tovább növelte veretlenségi sorozatát a Bajnokok Ligájában. Folytatás áprilisban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ahol a mieink ellenfele a szintén román, CSM Bucuresti gárdája lesz a FINAL4-ba jutásért.

Végeredmény: 35-29

Hivatalos nézőszám: 5329

Nyilatkozatok:

Danyi Gábor: ”Először is szeretnék gratulálni a Valceanak és a kollégámnak! Már az első mérkőzésen is bemutatták, hogy egy nagyon technikás és szép kézilabdát játszanak, játsszák a kézilabdát. Azzal is tisztában voltam, hogy nincsenek itt most teljes kerettel. Jó és nagyon sportszerű mérkőzést játszottunk. Azt gondolom, hogy a sikerünk megérdemelt. Kívánom ellenfelünknek, hogy a bajnokságban hasonlóan sikeresen szerepeljenek idén is és remélem, hogy jövőre ugyanígy és ugyanitt találkozhatunk majd velük.”

Anne Mette Hansen: „Azt gondolom egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A román csapat ellen nehéz játszani, mert ellenük mindig 100 %-ig felkészültnek kell lenni. Örülök, hogy a teljesítményemmel a csapatom hasznára tudtam lenni. Sok sikert kívánok ellenfelünknek a negyeddöntőhöz!"

Florentin Pera: ”Szeretném kifejezni a gratulációmat a Győrnek! Számunkra egy nagyon jó mérkőzés volt támadásban, azonban a védekezésben nem tudtunk 100%-os teljesítményt nyújtani, akadtak hibáink. Remélem, a következő mérkőzéseken ezt tudjuk majd orvosolni. Szeretném, ha agresszívebb, támadóbb játékot tudnánk játszani. Az első félidő volt a kulcs, ahol sok problémával kellett megküzdenünk. Ezt mielőbb orvosolnunk kell, hiszen a Buckarest ellen játszunk egy komoly mérkőzést szerdán a bajnokságban. Sok sikert kívánok a negyeddöntőre és bízom benne, hogy idén is megnyeri a Győr a BL-t.”

Jelena Trifunovic: ”Gratulálok a győri csapatnak és sok sikert kívánok a jövőhöz! Egyetértek az edzőnkkel, hiszen a védekezésünk hagyott maga után kívánnivalót. Ezen sokat kell dolgoznunk még, hiszen ahogy edzőm is említette, komoly mérkőzés vár ránk szerdán. Nincs túl sok időnk, szóval gyorsan kell cselekednünk. A másik oldalról pedig büszke vagyok a csapatomra, hiszen huszonkilenc dobott góllal zártuk a találkozót, ami a Győr ellen jónak mondható. Remélem, ezt át tudjuk menteni a hétközi mérkőzésre.”