Nem „elég” a koronavírus-helyzet, a napokban még egy földrengést is átélt Zdravko Zovko, a Győri Audi ETO KC másodedzője. Megkerestük, hogy miként telnek a napjai.

Koronavírus helyzet mellett még földrengés is lesújtott Zágrábra….

Nem volt könnyű azon a reggelen, ez kétségtelen, de azt gondolom, hogy sajnos a vírus nagyobb probléma most, mint a pár nappal ezelőtti földmozgás. Az elsősorban Zágráb óvárosában, régebbi épületekben tett kárt, ott ahol én élek, szerencsére nincs nagy baj. Az első két-három nap kemény volt a földrengést követően, de ahogy látom, mára úrrá lettek azon a helyzeten. Jelenleg Horvátországban is a koronavírus okozza a fő problémát. Szerencsére én és a családom is jól vagyunk.

Hogy telnek a napok? Danyi Gábor említette, hogy futni jár. Ön hogy tartja fitten magát?

Egyrészt a tévében van egy napi 30 perces tévétorna, azt mindig megcsinálom, másrészt sétálok a ház körül naponta legalább 30 percet is. De a test karban és fitten tartása mellett szerintem ugyanilyen fontos, hogy az elménket is trenírozzuk, hiszen a csökkenő inger miatt mentálisan is készen kell állnunk az előttünk álló időszakra. Nem egyszerű feldolgozni azt, hogy azzal teszünk jót magunknak, ha otthon maradunk.

A meccshiányt ismétlés nézésekkel pótolja?


Nagy sportfogyasztó vagyok, és amellett, hogy gyakorlatilag életem 90%-át a kézilabda teszi ki más sportokat is szeretek. Most van bőven időm régi meccseket megnézni, így az ETO bajnoki és BL meccsei mellett most meg tudok még nézni NHL és NBA meccsek ismétléseit is. 

Gondolom napi szinten kapcsolatban van a csapattal, kollégákkal...

Ez természetes! Naponta beszélünk Gáborral, átbeszéljük mik a friss hírek a kézilabda kapcsán, és természetesen a játékosokat is követem, úgy tudom szerencsére mindenki jól van. Senkinek sem egyszerű most, de nagyon fontos, hogy mindenki, játékos, edző, szurkoló is otthon maradjon, és ezzel segítsük elő, hogy véget érjen a jelen helyzet és mihamarabb visszatérjünk a normális kerékvágásba.