A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) április 9-i elnökségi ülésén döntött a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel a félbemaradt bajnoksággal kapcsolatban. Az a határozat született, hogy véget ér a bajnokság, nem hirdetnek bajnokot, feljutók és kiesők nem lesznek, a nemzetközi kupaindulásnál a tavalyi bajnokság a mérvadó.

Az MKSZ elnöksége a március 14-én berekesztett bajnoksággal kapcsolatban azt a döntést hozta, hogy a 2019/20-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokságát és a kupasorozatot befejezettnek nyilvánítja.

A sorozatokra az alábbiak vonatkoznak:

- Egyik sorozatban sem kerülnek kiosztásra helyezések, tehát nem avatnak bajnokot.
- A sorozatok alapján az adott évadban, adott bajnoki osztályban nem lesznek alacsonyabb bajnoki osztályba kieső és magasabb bajnoki osztályba feljutó sportszervezetek.
- A nemzetközi kupában való indulásra azok a sportszervezetek lesznek jogosultak, akik erre a 2018/19-es sorozat alapján jogosultak voltak.
- Az előző pont alapján nemzetközi kupaindulásra jogosultságot szerzett sportszervezet, a nemzetközi szövetség vonatkozó szabályzata szerint indulhat az adott nemzetközi kupasorozatban.

Az MKSZ további részletek ígért….

A Győri Audi ETO KC tekintettel az MKSZ határozatára, hamarosan dönt az elmaradó mérkőzésekre megvásárolt jegyekkel kapcsolatban, amit hivatalos felületein szurkolói tudomására fog hozni.

Köszönjük türelmüket és megértésüket!