Vura József alakulatának nincs könnyû dolga a magyar bajnokságban sem, hiszen a következő fordulók igen nehéz mérkőzéseket sodornak a Cornexi elé. A rangadók során bravúrokra lenne szüksége a csapatnak, ugyanis 2007 bajnoki küzdelmeinek nyitányán rögtön a listavezető Győri Audi ETO KC látogat a Köfém csarnokba, majd a Ferencváros otthonában lesz jelenése a fehérvár hölgygárdának, azt követően a Hódmezővásárhely ellen kell begyûjteni a kötelező győzelmet, február elején pedig a Dunaferr vendégeként lép pályára a Cornexi.

A most következő sorozatterhelés keménysége tudat alatt acélozhatja a lányokat, mert tudják, az áhított alapszakaszbeli negyedik hely elérése érdekében a nagyok közül mindenképp el kellene kapni valakit. A hazai pálya előnye azt sugallja, hogy Tápaiék a Győr ellen szállítsák az egyik bravúr-győzelmet, ami aztán végképp szenzációszámba menne, ugyanis a zöld-fehérek a Fradival holtversenyben 26 ponttal, 13 győzelemmel és egyetlen vereséggel vezetik a bajnoki tabellát, míg az alcoások 13 lejátszott mérkőzés után az ötödik pozícióban tanyáznak 16 egységgel. Jelenleg a felsőházi rájátszást jelentő negyedik helyen a Dunaferr található, az újvárosiak egy mérkőzéssel többet játszottak, és öt ponttal többet gyûjtöttek a Cornexinél. A feladat tehát adott: minél jobb szereplés reményében a maximumot kell kiadniuk a lányoknak a folytatás minden meccsén, és remélhetőleg nem marad el a siker sem, mert az nem lehet, hogy a kiváló játékosállományt felvonultató fehérváriak képtelenek ismét ütőképes csapatot alkotni.
Szerdán 18 órakor a Köfém csarnokban bizonyíthatnak a Koronázó város kézis lányai, a győri skalppal fenséges fejdíszhez juthatnak.