Három hetes felkészülési edzőtábort szervezett a magyar női ifjúsági kézilabda válogatott. A bő keret a szeptember végén Horvátországban megrendezésre kerülő Világbajnokságra készül. A Győri Audi ETO KC akadémistái közül öt játékos kapott meghívót az összetartásra. Világos Diána is közöttük van…

Három hetes felkészülési ifjúsági válogatott összetartáson vesz részt Balatonbogláron a NEKA központban a Győri Audi ETO KC akadémiájának öt játékosa. Csekő Brigitta, Kürthi Laura, Lengyel Eszter, Német Zsuzsanna és Világos Diána a bővebb, kb. harminc fős kerettel készülhet. Az ifjúsági világbajnokságot eredetileg augusztusban Kínában rendezték volna meg, de a járványhelyzetre tekintettel Horvátország nyerte el a jogot a megszervezésre, amire szeptember végén kerül sor. Ifj. Kiss Szilárd szövetségi kapitány ezért hívta össze játékosait. A felkészülés utolsó hete július 13-án kezdődik, a lányok edzőmeccseken vesznek részt; játszanak a Dunaújváros és a Mosonmagyaróvár csapataival is.

Az ETO KC akadémistája, Világos Diána a beálló posztot erősíti a nemzeti együttesben is. Annak ellenére, hogy több éve tagja a korosztályos válogatottnak, nagyon örült, hogy most is kapott behívót az összetartásra. „A válogatottba jönni mindig nagy megtiszteltetés és motiváció számomra, hiszen Magyarországot képviselni nem mindennapi dolog. Az edzőtáborban reggelente futással vagy kondi edzéssel kezdünk, míg délutánonként labdás foglalkozásaink vannak. Jó hangulatban telnek az edzéseink, ismerjük már jól egymást, mindannyian régóta válogatottak vagyunk. Mi ETO-sok összetartunk, de természetesen a szabadidőnket a többiekkel együtt töltjük. Nem tudhatjuk, mit okoz még a koronavírus, de mi mindent megteszünk azért, hogy sikeresen felkészüljünk a VB-re.”

Sok sikert és jó felkészülést kívánunk!