Sima győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC csapata a Mosonmagyaróvár felett negyedik felkészülési mérkőzésén. A zöld-fehérek jó védekezést nyújtva 34-18-ra diadalmaskodtak a zárt kapus találkozón.

 

A sérült Puhalák Szidónia továbbra is a pályán kívülről nézhette csak társait, Görbicz Anita Pedig ezúttal is a kispadon kapott helyet. Új arcként a fiatal Csekő Brigitta volt nevezve a találkozóra győri oldalon.  Az összecsapást a Leynaud, Fodor, Hansen, Oftedal, Kurtovic, Edwige, Faluvégi sorral kezdte meg Danyi Gábor vezetőedző. Az első 5 percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt 10 perc elteltével is csak egy góllal, 5-4-re vezettek Oftedalék. A vendégek jól zártak vissza, sokáig tudták tartani a lépést az ETO-val, de az első játékrész utolsó 5 percében a nagy tempót diktáló győri támadósor komoly előnyt harcolt ki. egy 5-1-es rohamot követően szünetre 17-9-es győri vezetéssel mehettek a csapatok.

A második félidő elő gólját a fiatal Csekő szerezte, első meccsén a felnőttek között egyből góllal debütált. Tovább növelte előnyét csapatunk, a 34. percben megvolt a közte tíz (19-9). A Mosonmagyaróvár nem adta fel, küzdött egy szorosabb vereségért, egy jó 10 perces periódus végén felzárkóztak hat gólra, de elfogyott a lendület és az utolsó negyed órát 11-2-re nyerve magabiztossá tette sikerét a Kristiansen vezette győri csapat.

Danyi Gábor nyilatkozata ITT megnézhető.

Győri Audi ETO KC – Motherson Mosonmagyaróvár KC 34:18 (17:9)
Győr, Audi Aréna Győr, 0 néző
felkészülési mérkőzés
vezette: Őri, Pozdena

Győri Audi ETO KC: Glauser, Edwige, Brattset 4, Hansen, Leynaud, Oftedal 5, Solberg, Amorim 4, Csekő 1,Kristiansen 5, Lukács 4, Fodor 2, Kurtovic 2, Nze Minko 5, Faluvégi 2.