Utolsó hazai felkészülési meccsén a Vácot fogadta csapatunk az Audi Aréna Győrben. Hullámzó játékkal, de végig vezetve nyerte meg csapatunk a találkozót a jól küzdő Vác ellen.

Stine Oftedal a padon ült ugyan a meccs alatt, de át sem öltözött a meccsre. Ezúttal a gólok és gólpasszok helyett jótanácsokat osztogatott csapattársainak a padon Danyi Gábor kérésére. Azt láthatta, hogy gyorsan magabiztos 6-1-es vezetésre tett szert a csapat, jött is a vendég időkérés a 9. percben. Rendbe is rakta a fejeket Szilágyi Zoltán, de nagyjából ez az öt gólos különbség meg is maradt a félidő végéig. Hansen remekelt, csereként beállva zsinórban 4 gólt lőtt, így szünetre 18-12-es vezetéssel mehettek a csapatok.

A második játékrész elején elkapta a fonalat a Vác, többször fel is jöttek három gólra, de ennél közelebb nem sikerült jutni, sőt Kurtovic és Minko vezérletével újra nőtt a győri előny, egészen az 58. percig, ahol meglett a közte tíz (36-26) is. A legvégén két góllal kozmetikázott a Vác, de így is sikerült magabiztos győzelmet aratni. Folytatás augusztus 28-án, Budapesten a Ferencváros ellen.

Danyi Gábor meccs utáni nyilatkozata ITT elérhető.

Győri Audi ETO KC – Váci NKSE 36:28 (18:12)
Győr, Audi Aréna Győr, 0 néző
felkészülési mérkőzés
vezette: Hantos, Rózsahegyi

Győri Audi ETO KC: Glauser, Edwige 1, Brattset 3, Hansen 5, Leynaud, Solberg, Amorim 3, Kristiansen 1, Csekő 1, Lukács 4, Fodor 1, Kurtovic 7, Nze Minko 7, Faluvégi 3.