A Győri Audi ETO KC két akadémistája is különdíjban részesült a NEKA Kupán. Világos Diána az ifjúsági csapatunk beálló játékosa nyerte el a torna gólkirálya címet 24 találattal. Farkas Esztert serdülő korosztályban a torna legjobbjának választották.

Világos Diána beállóként lett gólkirály úgy, hogy hétméterest nem is lőtt, tehát összes találatát akcióból szerezte. Nagy ritkaság, hogy posztján ér el valaki ilyen eredményt. „Egy magas színvonalú tornán szerepelhettünk a hétvégén, ahol a Fradi, a Dunaújváros és a Neka csapataival mérhettük össze tudásunkat. Jó főpróba volt a bajnoki szezon kezdése előtt, hiszen ezekkel a csapatokkal küzdünk meg az ifjúsági bajnokságban is, illetve jó felkészülést biztosít az NBI/B mérkőzések küzdelmeire. Jobban összekovácsolta a csapatot. Nem számítottam a torna gólkirály díjára, de nagyon örültem, hogy én nyertem el a címet. Legjobb mérkőzésként az ETO-Fradi párharcot tudnám kiemelni, ahol a csapat nagyot küzdött, támadásban és védekezésben is kimagaslóak voltunk. Gratulálok az egész csapatnak és ezúton is köszönjük az edzőinknek a felkészítést, nélkülük nem sikerült volna. Már nagyon várjuk a szezon kezdést, és reméljük, hogy a vírus helyzet nem szól közbe a céljaink elérésébe.”

 

Farkas Eszter serdülő korú játékos úgy érzi, az eddig elvégzett munkájával érdemelte kis a legjobb játékosnak járó díjat. „Nyár közepe óta edzünk, készülünk a szezonra. Úgy gondolom, és a hétvégi tapasztalatok is azt mutatják, hogy fizikailag jól sikerült a felkészülés, mentálisan azonban erősödnünk kell még annak érdekében, hogy csapatként is jól működjünk együtt. Nagyon fontos az egyéni teljesítmény is, de csapatsportról van szó, így elengedhetetlen, hogy közösen is helyt tudjunk állni a ránk váró megmérettetéseken. A tornán bebizonyosodott, hogy a felkészülés során mi az, amit jól elsajátítottunk, és mi az, amiben még fejlődnünk kell. Nagyon örültem a torna legjobb játékosának járó díjnak, emellett pedig pozitív megerősítés is volt a munkámat illetően. Edzőimnek ezúton is szeretném megköszönni felkészítésüket és támogatásukat mind a saját mind pedig a csapat nevében!”

 

Mindkét játékosunknak gratulálunk az elnyert különdíjakhoz!