Kétségtelen, hogy a női bajnokság legnagyobb meglepetései a Cornexi nevéhez fûződnek. Az idény első felében a Békéscsabától elszenvedett veresége, vagy például a Vác elleni hazai döntetlenje után kapták fel a fejüket a sportág erőviszonyainak ismerői (ez utóbbi pontvesztést követően váltotta Szabó Edinát a jelenlegi edző, Vura József), most viszont a bajnok győriek megverésével váltottak ki szenzációt Tápai Szabináék. Az Audi ETO elleni hazai diadal után sokat javult a fehérváriak helyzete.
"Nagyon fontos, hogy az alapszakasz végén ránk váró nehéz sorozat előtt ilyen kiélezett rangadón szereztünk két pontot – mondta a Győr felülmúlása után Vura József. – Ezzel a sikerrel megmaradt az esélyünk, hogy bejussunk a felsőházi rájátszásba. Nagy harcban leszünk a Dunaferr-rel és a DVSC-vel, sok múlik majd azon, melyik alakulat hibázik kevesebbet. Mi két héten belül idegenben játszunk a Fradival és a dunaújvárosiakkal, és remélem, ott is hasonló tartása lesz a csapatnak.”
Vura József neve összeforrt a győri kézilabdával, az ETO női együttese éppen vele érte el első jelentős sikereit, majd a Rába-partiak utánpótlásával foglalkozott, mielőtt elfogadta a székesfehérváriak ajánlatát. Így természetes, hogy kevesen ismerik nála jobban a bajnokcsapat játékát.
"Valóban sokat tudok az ETO-ról, bár amikor én voltam a felnőttek edzője, teljesen más csapat játszott – mondta a Cornexi trénere. – Alaposan felkészültünk ellenfelünkből, játékosaim pedig végrehajtották, amit elterveztünk. Remekül dolgoznak a lányok, kiváló a hangulat, ez pedig elengedhetetlen a jó eredményekhez.”
Bár a fehérvári vereség után lépéshátrányba került az ETO a Fradival szemben, a Rába-parti városban mégsem haragszanak Vura Józsefre. Sőt az edzőnek sok győri ismerőse gratulált. A Cornexi játékosai azonban nem ünnepelhetik hosszasan a sikerüket, vasárnap újabb kemény csata vár rájuk az FTC otthonában.
"Egy ilyen győzelem után a csapat megérdemelte volna a pihenőt, de most nincs idő a lazításra – folytatta Vura József. – A ferencvárosiak hasonló stílusban kézilabdáznak, mint az ETO. A Győr elleni siker segíthet abban, hogy a lányok higgyenek magukban.”