A DELO EHF Champions League soron következő fordulójában a dán Odense ellen lépett pályára zöld-fehér mezes együttesünk, az Audi Aréna Győrben. A közel 2700 néző előtt megrendezésre került találkozó a magabiztos győzelem és az újabb értékes BL-pontok begyűjtése mellett sporttörténelmi pillanatot is hozott: csapatkapitányunk, Görbicz Anita megszerezte a maga 1000. BL-találatát, melyhez ezúton is gratulálunk!
Végeredmény: 32-25

1.félidő

A zöld mezben pályára lépő mieink, a Solberg-Görbicz-Amorim-Brattset-Krisitansen-Faluvégi összeállításban védekezéssel kezdték a mérkőzést. Az első perctől összeálló kemény védekezésének köszönhetően passzívig játszottak a vendégek, amit el is vettek tőlük. Támadhatott csapatunk, majd megszületett a találkozó első gólja Faluvégi által. Hamar érkezett a válasz a dánoktól. (1-1) A találkozó hosszú támadásokkal kezdődött, hamar feltették a játékvezetők a kezüket, sürgetve ezzel a csapatokat. Görbicz Anita meglőtte 1000. gólját hétméterestől a BL-versenysorozatban, melyre válaszul  a győri szurkolótábor hangos ovációban tört ki. (3-1). Amorim ismét hétméterest harcolt ki, amit Görbicz a kapufára bombázott. A találkozó 7. percében a vendégek megszerezték második találatukat (3-2). A vendég hálóőr védéssorozata után egyenlítettek a narancssárgák (3-3). A 10. perc derekán újabb hétméterest ítéltek nekünk a játékvezetők, amit Kristiansen értékesített (4-3). Hamar érkezett a válasz, a csapatok fej-fej mellett haladtak a gólszerzésben, Solberg is bemutatott néhány védést, ezzel segítve társait (5-4). A vendégek technikai hibáját követően Görbicz csavarta a hosszú felső sarokba a labdát. Szintén hosszú támadások következtek, amit Oftedal talpról lőtt bombája szakított meg (7-5). A 15. percben Solberg hatalmas ziccert védett, amit egy újabb védés követett. 16. percben Danyi Gábor kikéri a találkozó első időkérését. Ezt követően Oftedal nagy gólpasszal ajándékozta meg Brattsetet, amit a beállós értékesített is. Amorim hatalmas bombájával tovább nőtt a hazaiak előnye (9-5). A 19. perc derekán Faluvégi kis szögből betalált az alsó sarokba, amit a vendégek trénere időkérése követett. Időkérés után nagy cselből Groot meglőtte első találatát (10-7). A 23. percben Nze Minko, Edwige, Fodor, Hansen is a pályán, Hansen máris egy hétméterest harcolt ki, amit Kristiansen értékesített (11-8). Oftedal szépen cselezett, majd a kapuba talált. A 26. percben vendégek hétméterest értékesítettek. Hansen ismét kiharcolt egy hétméterest, amit Kristiansen értékesített (13-10). Nze Minko, Edwige és Hansen tovább növelték a hazaiak előnyét, amibe Solberg is besegített védéseivel (16-10). Időntúli hétméteressel zárult a félidő, amihez Leynaud érkezett a pályára, Abbingh azonban beállította a félidő eredményét (16-11).
Félidei eredmény: 16-11

 

2.félidő

A második játékrészre Solberg, Görbicz, Amorim, Oftedal, Nze Minko, Lukács és Brattset álltak fel a támadáshoz. Máris hétméteressel kezdődött a félidő, amit Kristiansen gólra váltott. A 36. percben Nze Minko nagy bombát lőtt, amit hamarosan meg is ismételt. Folytatódott tovább az adok-kapok játék, amit Görbicz-Amorim kínaija szakított meg (21-15). Nze Minkot és Lukácsot kiállították, ezt a vendégek igyekeztek kihasználni, de a győriek nem hagyták annyiban, újabb találatot szerzett az Oftedal-Brattset páros (22-17). A 39. percben a gyors játékot a vendégek időkérése törte meg. Groot gyors bombájára Brattset válaszolt. Folytatódott tovább a gólzápor, Leynaud érkezett a kapuba, hogy véget vessen neki. Görbicz remekül helyezte és lőtte el a vendég hálóőr feje mellett a labdát (25-19). Leynaud gyorsan védéssel mutatkozott be a hazai közönségnek, amire Reinhardt szintén hárítással válaszolt. Passzív jelzést követően a vendég irányító ismét a kapuba talált, ezt követte egy lerohanásgól, ezzel négyre zárkózott a vendégcsapat. Lukács kis szögből bevállalta, és a kapufa mellé a hálóba ékelte a labdát. Nze Minkot csak szabálytalanul tudták megállítani a narancssárga mezesek, így Kristiansen ismét lőhette a hétméterest, amit magabiztosan értékesített. A találkozó 51. percében hatalmas védést mutat be Leynaud, ezzel megkezdve a végjátékot. Kristiansen meglőtte 7. gólját, amit Görbicz 4. gólja követett (29-22). Leynaud újabb védése következett, amire a helyszínre kilátogató érdeklődők nagy szurkolásba kezdtek, bíztatva ezzel a hazai lányokat. A mérkőzés utolsó 5 percében a vendégek gólja után Oftedal bombagólja következett, amire hamar érkezett a válasz, ezt látva Danyi Gábor is felhasználta második időkérését (30-24). Hosszú támadás után Nze Minko robogott be a védőfalon. Másfél perccel a mérkőzés vége előtt a Leynaud még bemutatott egy védést, amit Lukács gólja követett. A vendégek még betaláltak egyszer, ezzel állt be a végeredmény (32-25).

Végeredmény: 32-25

Hivatalos nézőszám: 2631 fő