Jó iramú mérkőzésen, szép egyéni megoldásokkal, acélos védekezéssel és remek kapusteljesítménnyel győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC a DELO WOMEN’S EHF Champions League nemzetközi versenysorozat csoportmérkőzésének 9. fordulójában a montenegrói Buducnost Podgorica ellen. Annak ellenére, hogy Danyi Gábornak csupán tíz játékos állt rendelkezésére, a csapat remek játékkal, és magabiztos második félidei vezetéssel nem hagyott kétséget afelől, ki a nyerő ezen a hétvégén.

10 játékos állt Danyi Gábor vezetőedző rendelkezésére, két kapussal mindösszesen két cseréje maradt a csapatnak. A kezdő hetesben az alábbiak léptek pályára: Oftedal, Nze Minko, Kurtovic, Hansen, Brattset, Lukács, Faluvégi, Leynaud. A vendégek kezdték a mérkőzést támadással, amit góllal abszolváltak. Az első játékrészben javarészt az idegen csapat vezetett, de két gólnál többel nem tudtak meglépni Lekic-ék. Háromszor is kiegyenlített az ETO, és a félidő első harmadában egyszer egy góllal el is ugrott Nze Minko szép megmozdulásának köszönhetően a hazai gárda. Ide-oda peregtek a gólok, Lukács háromszor is eredményes tudott lenni, Nze Minko labdaszerzéseit rendre értékesítette, összesen hét találatot szerzett és Oftedal is többször villant, csakúgy, mint Kurtovis, aki hetest is értékesített. A véghajrában azonban a hazai zöld-fehéreknek jött ki jól a lépés egál után, Oftedal egymást követően kétszer is betalált ellenfele kapujára, aminek következtében két gólos győri előnnyel vonulhattak a csapatok szünetre az öltözőbe (18-16).

A második játékrészben a védekezés még acélosabban működött és az egyéni teljesítmények is javában feljavultak a hazai csapat részéről, aminek köszönhetően már az első néhány percben elhúzott a Győr hat góllal. Innen nem volt kérdés a mérkőzés végkimenetele, annyi maradt csupán nyitott, hány góllal nyerhet a Buducnost ellen a Győri Audi ETO. A két győri élharcos, Nze Minko – aki kilec gólig jutott –, és Oftedal – aki tízzel növelte góljai számát –, mellett Lukács öt találattal, Brattset két hétméteres kiharcolásával és két góllal, Hansen hatalmas bombákkal, valamint Faluvégi a posztjához képet ellentétes oldalon értékesített lövéssel járult hozzá a győzelemhez. Oftedal a lefújás előtt egy perccel tizedik találatával megkoronázta a mérkőzést, és beállította a végeredményt, az öt gólos Győri Audi ETO győzelmet!

végeredmény: 34-29

Győri Audi ETO KC
Danyi Gábor: Nagyon-nagyon büszke vagyok a csapatomra, és elsősorban nem a játék minősége, hanem a hozzáállás miatt. Igazi harcos attitűdöt mutattunk ma, ez a legértékesebb győzelemben ebben a szezonban. Köszönöm a jó hozzáállás és a sportszerű küzdelmet az ellenfélnek. További sok sikert kívánok és mindenkinek a közelgő EB-re.
Kari Brattset Dale: Először is gratulálok a Buducnostnak, igazán nehéz ellenfélnek bizonyultak. Nagy harc volt a pályán, remeket küzdöttünk egymás ellen. Érdekes volt, hogy ilyen sok hiányzónk volt, ez szokatlan számunkra. Ami a legfontosabb, hogy mindenki meg akarta mutatni, hogy így is erősek vagyunk, és ez sikerül is.

Buducnost Podgorica:
Dragan Adzic:
Először is örülök, hogy minden játékos egészségesen tudta elhagyni a pályát, és természetesen gratulálok a Győrnek. Hibát követtem el én is a meccsen, de a játkosaimnak gratulálok.
Katarina Dzaferovic: Annak ellenére, hogy tíz fővel állt ki a Győr, tisztában voltunk vele, nehéz meccs vár ránk. Nem is várhattunk mást. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, de a második játékrészben már kicsit elfáradtunk, és a koncentrációnk sem volt már az igazi. Örülök, hogy tényleg nem sérült meg neki, és mindenki egészségesen tud menni az EB-re.