A 2021-es esztendő első találkozóján hazai pályán fogadta az Audi Aréna Győrben az Alba Fehérvár együttesét a Győri Audi ETO KC a K&H női kézilabda liga 8. fordulójában. A végeredmény a papírformát mutatta a lefújást követően, nagy különbséggel nyertek Nze Minkoék. Az ifista Csekő mellett a szintén akadémista Ogonovszky is lehetőséget kapott a Győri Audi ETO-ban – mindketten góllal hálálták meg a bizalmat.

A mérkőzést a zöld mezben játszó győri lányok kezdték, Solberg, Faluvégi, Brattset, Oftedal, Kristiansen, Taleska és Fodor összeállításban. A félidő első tíz percében fej-fej mellett haladtak a csapatok, először a 11. percben alakult ki két gólos különbség a hazai csapat javára. Ezt követően fokozatosan magára talált a Győri Audi ETO, folyamatosan szép megoldásokat mutattak be a zömében az EB-ről visszatért zöld-fehérek. Az ellenfél találatai felét hétméteresből szerezte, szám szerint ötöt az egykori ETO-nevelésnek, Gerháthnak köszönhetően. A győriek részéről felváltva peregtek a gólok a játékosok között, Nze Minko sorra megszerzett labdáit két alkalommal is üres kapuba tudta juttatni. Faluvégi öt gólig jutott harminc perc alatt. A másik szélen Fodor is bemutatott három szép lövést. A középmezőnyben Taleska, Oftedal és Kristiansen is hozzájárultak a 22 gól megszerzéséhez. A kapuban Solberg folytatta az EB-én is bemutatott zseniális formáját, folyamatosan hárította a Fehérvár próbálkozásait, akik egy játékrész alatt összesen hat akciógólt tudtak szerezni. A felidő 22-11 eredménnyel zárult.

A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt – a hazai csapat folyamatosan növelte előnyét. A 40. percben már a harmincadik győri gól is megszületett, és tizenhat volt a gólkülönbség. Az félidő derekán egy rövid hazai hullámvölgynek köszönhetően néhány gólt tudott szerezni a Fehérvár, de mindez nem maradt sokáig válasz nélkül. Egymást követték a győri találatok és védések, utóbbi Glausernek köszönhetően. A félidőben beállt játékosok közül szinte mindenki góllal mutatkozott be. Lukács például hat találattal járult hozzá a nagy arányú győzelemhez. Az utolsó tíz percben a keretben lévő ifisták is lehetőséget kaptak; Csekőnek több helyzete is adódott, amiből egyet gólra is váltott. A újonc Ogonovszky kiharcolt egy hétméterest, és egy indulást követően be is talált ellenfele kapujába. A mérkőzés utolsó, 44. gólját Nze Minko szerezte, aki összesen kilenc gólig jutott az új év első találkozóján. A végeredmény 44-21 lett.

Győri Audi ETO KC
Danyi Gábor:
Nagyon régen játszottunk már együtt, hiszen november végén a Podgorica ellen volt az utolsó mérkőzésünk. Ez a találkozó azt a célt szolgálta, hogy ismét összeszokjunk. Nagyon lelkesen és szimpatikusan játszott a Fehérvár csapata, sok sikert kívánok nekik a folytatásban is! Sűrű lesz a január számunkra, fontos összecsapások várnak ránk, így próbálom majd megfelelőképp elosztani a feladatokat.

Estelle Nze Minko: Szeretnék először is gratulálni a Fehérvárnak! A találkozó elején sokat küzdöttünk, hogy átjussunk az ellenfelünk védelmén és a támadójátékunk nem is működött jól. Izgalmas mérkőzés volt számunkra, hiszen nem tudtuk néhány nappal ezelőtt lejátszani a NEKA ellenit, azonban nagyon vártuk, hogy ismét együtt lehessünk. Nagyon fontos momentumok voltak, amiket gyakorolnunk kellett.

Alba Fehérvár KC
Józsa Krisztián:
Először is szeretnék gratulálni a Győrnek a győzelemhez. Hosszú szünet után érkeztünk Kisvárdára, ott egy nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernünk. A mai mérkőzéssel kapcsolatban azt kértem a lányoktól, hogy felszabadultan játsszanak. A támadójátékunkban voltak olyan elemek, amik pozitívnak mondhatóak, de a védekezésünk nem volt megfelelő, lerohanásból is rengeteg gólt kaptunk – ezeken kell dolgozunk és kijavítanunk a jövőben.

Gerháth Kincső: Először is szeretnék gratulálni a Győrnek! A meccs elején jól szálltunk be, majd nem tudtuk tartani a tempót a hazai csapattal. Igazából azonban nem is ezt a mérkőzést kellett megnyernünk, hanem sokkal inkább az elkövetkező időszak lesz fontos számunkra.