A Győri Audi ETO KC akadémiai csapatának egyik reménysége, Ogonovszky Eszter lehetőséget kapott, hogy bemutatkozzon a felnőtt bajnokságban tehetsége. Edzéseken már több alkalommal is részt vett a fiatal átlövő, de a hivatalos zöld-fehér mezt először a Fehérvár elleni találkozón vehette fel. Edzőjétől 10 perc játékidőt kapott, amit egy góllal és egy büntető kiharcolásával hálált meg. Eszter elmondta, hogyan élte meg élete első felnőtt mérkőzését.

Sokat edzettél már a felnőtt csapattal az első meccsedet megelőzően?
A nyári alapozás alkalmával volt alkalmam először velük egy hetet edzenem a balatonboglári edzőtáborban. Aztán november óta egyre többször a nagyokkal edzhettem.

Hogyan érzed magad a nagycsapattal?
Jó hangulatúak az edzések, nagyon élvezem. A felnőttekkel sokkal nagyobb a tempó, és a fizikai képességek is teljesen mások, emellett rengeteg koncentrációt igényel egy-egy edzés. Testben és fejben is el szoktam fáradni, de ez visz előre!

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy pályára léphetsz a nagyokkal?
Volt már szó róla korábban, hogy lehet, játszhatom majd, de nem gondoltam, hogy már ezen a meccsen. Meglepett a lehetőség, de örültem nagyon!
Ezek után abban reménykedtem, hogy pályára is léphetek, hiszen ez a mérkőzés nem ígérkezett rangadónak, bíztam abban, hogy kapok egy pici játéklehetőséget.

…és kaptál…
Nagyon izgultam, amikor Gabi bácsi a nevemet mondta és szólt, hogy kezdjek el mozogni a kispad mögött. Kissé remegett is a kezem, de szerintem ez természetes ilyenkor. Nagyon aranyosak voltak a felnőtt játékosok, mindenben segítettek mind a pályán, mind a kispadon. Stine-től és Duda-tól rengeteg támogatást és sok tanácsot kaptam, de a többiek is, ha csak tudtak, segítettek. Az is nagyon nagy büszkeséggel töltött el, hogy ennyire örültek a gólomnak. Hatalmas élmény volt együtt játszani a világ legjobbjaival. Kicsiként csak álmodozni mertem arról, hogy egyszer velük léphetek pályára, és felölthetem az ETO címeres mezt. Nagyon hálás vagyok klubomnak a bizalomért, elsősorban Kun Attila bácsinak, aki az edzőm az ifi csapatban már két éve.