A házigazdák kisebb hullámvölgybe kerültek a közelmúltban, hiszen vereséget szenvedtek a Bajnokok Ligájában a Togliatti együttesétől, míg a hétközi bajnokin a Cornexi tört borsot Görbiczék orra alá óriási meglepetésre. Sajnos a Loki felkészülése sem volt zökkenőmentes, hiszen betegségek, sérülések és vizsgák is zavarták a ráhangolódást a Győr elleni derbire; végül a csapatkapitány Rácz Emese, illetve a válogatott Szûcs Gabriella el sem utaztak a Rába-partjára.
Szépszámú nézősereg, mintegy 2000 szurkoló előtt kezdődött a mérkőzés, aminek első részében Bradeanu és Orbán Annamária gólpárbaját láthatta a publikum. A Loki ekkor még lépést tudott tartani ellenfelével, de Tánya Vorozscova kidőlése (Vérten lőtte fejen a kiváló kapust) megnehezítette a dolgát a folytatásra a debrecenieknek. A félidő hajrájában beleerősítettek a hazaiak és háromgólos előnnyel térhettek pihenőre.

Leblokkoltak
A második játékrész olyan horrorisztikusan kezdődött a hajdúságiak számára, mint a legutóbbi, Dunaferr elleni találkozó: bő tíz perc alatt 10 gól volt a különbség a csapatok között – Görbiczék javára. Amíg a hazaiak kapujában a román Guiu parádézott, addig a debreceni védőfal nem tudott ellenállni a hazai rohamoknak. A meccs utolsó szakaszában a várt DVSC-s feltámadás elmaradt, kilenc találatnál közelebb nem tudott kapaszkodni a Loki, sőt a végére 11 gól volt a különbség a két alakulat között.
A debreceni lányoknak gyorsan túl kell tenniük magukat a fájó kudarcon, hiszen szûk egy hét múlva újra rangadó vár rájuk; szombaton a listavezető Ferencváros látogat a Hódos Imre-sportcsarnokba.
 
Mesterszemmel
Róth Kálmán: – Az első félidőben a csapatban még benne volt a Cornexi elleni mérkőzés görcse. Fordulás után feljavult a védőjátékunk, és ez maga után hozta a támadójáték jelentős javulását is. Ekkor már arra is volt lehetőségem, hogy néhány kulcsjátékost pihentessek.
Bíró Imre: – Megérdemelten nyert a Győr.

Minden Loki-hívő tisztában volt vele, hogy pokolian nehéz mérkőzés vár a debreceni lányokra a Győri ETO otthonában.
Aki kicsit is járatos a női kézilabdázás világában az tudja, hogy a kontinens egyik legjobb alakulatához látogatott a DVSC, ráadásul emberemlékezet óta nem szenvedtek vereséget hazai környezetben Görbiczék – ennek ellenére a Hajdúságban bíztak a bravúrban, ami végül elmaradt, sőt...

Elfogyott a szufla
– Félő volt, hogy a Győr ellen is ugyanúgy járunk, ahogy hazai környezetben a Dunaferr ellen, azaz már a meccs elején lerohan bennünket az ellenfél és nagy előnyre tesz szert. De ez nem következet be, ugyanis az első félidőben pontosan játszottunk, ezzel megakadályoztuk a hazaiakat abban, hogy gyors indításokból, könnyû találatokat szerezzen. Lépést tudtunk tartani az ETO-val, s annak ellenére, hogy az első 30 percben 16 gólt kaptunk, nyugodt szívvel mondhatom, kézben tartottuk a mérkőzés a részünkről – nyilatkozta a Naplónak Bíró Imre, a DVSC vezetőedzője.
– Még az első játékrész krónikájához tartozik, hogy Tánya Vorozscovát orrba lőtték, ami miatt kidőlt a sorból s bár soha sem tesz jót egy csapatnak, ha nélkülöznie kell az elsőszámú hálóőrét, úgy érzem, nem kapusposzton ment el a mérkőzés. Amíg erővel bírtuk, addig meg tudtuk oldani a feladatokat az ellenfél és a saját kapunk előtt is, ám ezt követően összeestünk. A Győr védőfalát nem tudtuk átlőni, ez a sikertelenség demoralizálta a játékosainkat és fokozatosan elhúzott az ellenfél.

Jobb csapat a Győr
Bár egyértelmûen a Győr volt a találkozó esélyese, erre a nagyarányú, 34–23-as vereségre azért nem sokan számítottak a Loki háza táján.
– Az első félidőben mutatott játékunk miatt nem keserít el, hogy végül 11 gólos lett a különbség a két csapat között. Újra bebizonyosodott, hogy a Győr számára előnyt jelent, hogy a Bajnokok Ligájában edződik, ráadásul testsúlyban, dinamikában és játéktudásban is előttünk járnak, ráadásul a csapatuk szinte valamennyi tagja alapember a nemzeti válogatottjában. Amíg ők teljes gárdával léphettek pályára, addig én nem számíthattam Rácz Emesére és Szûcs Gabriellára sem, utóbbi lövőpotenciáljára és védőmunkájára pedig nagyon nagy szükségünk lett volna. Tanulnunk kell azokból a hibákból, amit a Rába-partján elkövettünk és a szombati, Ferencváros elleni rangadón mindent el kell követnünk a sikerért! – tekintett a jövőbe a debreceni szakvezető.