A Győri Audi ETO KC hazai pályán fogadta a Brest Bretagne Handball együttesét a DELO WOMEN’S EHF Champions League csoportkörének 12. fordulójában. Az első perctől rendkívül kiélezett csatában mindkét játékrész végeredménye döntetlennel végződött, aminek következményeként a csoportkör visszavágójában is egy pontot szerzett a győri csapat francia ellenfele ellen.

A Győri Audi ETO kezdősora az Edwige, Lukács, Kristiansen, Nze Minko, Amorim, Fodor hatos volt a kapuban Solberggel. Az ETO kezdte a támadást a mérkőzésen, és meg is szerezte a vezetést, amire aztán a félidő feléig kellett várni, ugyanis többnyire az Audi ETO ment az eredmény után. Két gólnál többel azonban egyik csapat sem tudott elhúzni, és folyamatosan kiegyenlített a gólhátrányban lévő alakulat. Nze Minko védekezésben a zavaró szerepével kissé távol tudta tartani a francia csapat átlövőit a Győr, és sokszor passzívig támadt a Brest. Kiélezett, harcos félidőnek lehetett bárki szemtanúja, amit mi sem mutatott jobban, mint az osztrák játékvezető páros által kiosztott összesen 7 kétperces pihenő, aminek köszönhetően háromszor az ETO, és négyszer a Brest került emberhátrányba, emellett 7 hétméterest is megítéltek a bírók az első harminc perc leforgása alatt a találkozón. A gólgyártás megoszlott a játékosok között mindkét csapatban, akik pályára kerültek támadásban többnyire góllal járultak hozzá a 15-15 döntetlen kialakulásához. Nagy iramot egyik csapat sem diktált, sokkal inkább az alaposan kidolgozott gólhelyzetek kialakítására törekedtek a csapatok. A félidő 15-15 állással zárult.

A második félidő elején csaknem másfél percig emberelőnyben támadhatott a Győri Audi ETO, amit ki is használt Edwige egy szép találattal. A hazaiak védekezése még olajozottabban működött a második félidőben, aminek köszönhetően rendre passzívig jutott támadásban a Brest. A második játékrészben a franciák szaladtak az eredmény után, egy alkalommal három góllal is megléptek Kristiansenék, de egy pár percig tartó ETO rövidzárlatot azonnal kihasznált a Brest, és kiegyenlítettek. A játékvezetők változatlanul rendre osztották mindkét oldalon a kétperceket és a heteseket. Az utolsó támadásban még az ETO vezetett egy góllal, de a lefújás előtt egy másodperccel lőtt francia góllal kiegyenlített a Brest, és kialakult a találkozó végeredménye, a 27-27 állás.

Győri Audi ETO KC

Danyi Gábor: Először is szeretnék gratulálni a Brestnek, remekül játszottak. Az első félidő nekik, míg a második nekünk sikerült jobban. Nem játszottuk a legmagasabb szintű kézilabdát ma, de a hozzáállásunkkal nem volt probléma. Nagyon sok mérkőzésünk van a jelenlegi periódusban, de ez nem kifogás. A legjobbakat kívánom a Brest együttesének, további sok sikert!

Stine Oftedal: Mondhatjuk, hogy egy tipikus Győr-Brest mérkőzésre került sor. Mi kissé csalódottabbak lehetünk, mert a második félidőben többször mi álltunk jobban. Sokszor váltakozott az állás a mérkőzés során, egy remek csapat ellen játszottunk.

Brest Bretagne Handball

Laurent Bezeau: Ismét egy furcsa mérkőzés, amikor döntetlen született a Győr ellen. Elégedett vagyok a mérkőzéssel, fantasztikus játékosaim vannak, akik egy pillanatra sem estek pánikba. Nagyon furcsa és különleges volt itt Győrben nézők nélkül játszani, de remélem, hogy a FINAL4-ban találkozunk, és ott nyerni tudunk!

Ana Gros: Elégedett vagyok, mert akár el is veszíthettük volna a mérkőzést, de örülök, hogy sikerült egy pontot szereznünk. Büszke vagyok a csapatomra, hogy a végsőkig képesek voltunk harcolni, s úgy gondolom, ez egy olyan mérkőzés volt, amit jó lehetett kívülről nézni.