Több mint három éve veretlen Bajnokok Ligája mérkőzéseken a Győri Audi ETO KC csapata. A zöld-fehérek rekordja mögött érdekes számok rejlenek.

 

50 meccs veretlenül a Bajnokok Ligájában! Egyértelműen rekord nemcsak a női kézilabdában, de bármilyen más csapatsportban is megsüvegelendő teljesítmény ez. Érdemes megállni és egy kicsit jobban belenézni, hogy milyen sok ember hihetelen munkája kell ahhoz, hogy éveken át veretlen maradhasson a csapat a legmagasabb szinten! Számok következnek, 50 meccs eredményeiről, de soha se feledkezzünk meg arról, hogy mennyi elszántság, akarat és küzdelem van egy ilyen egyedülálló rekord mögött!

A sorozat 2018. február 5-én vette kezdetét, a Nykobing elleni hazai győzelemmel, azaz már több mint 3 éve, pontosan 1099 napja nem kapott ki csapatunk! 

Az 50 meccsből 43-szor győzött, 7 alkalommal pedig döntetlent játszottak kedvenceink.

A sorozatból 2 edző vette ki a részét, 9 győzelem Ambros Martín nevéhez fűződik, Danyi Gábor pedig 41 meccset(34 győzelem, 7 döntetlen) vívott meg veretlenül.

17 ellenfél ellen lépett pályára ez idő alatt a csapat, és egyik se tudott győzni ellenünk.

Döntetlent a Ferencváros, a Brest, a CSZKA Moszkva és az Odense tudott elérni csapatunk ellen. Háromszor a Brest, kétszer a Fradi és egyszer-egyszer a Moszkva és az Odense.

50 meccsben kettő BL döntő is benne van, a Vardar és a Rosztov is kapitulált a két érintett fináléban.

1604 gólt szereztünk az 50 meccses sorozat alatt, kapni pedig 1248-at kaptunk, gólkülönbségünk +356. 

32:25-ös a gólátlag, átlagban tehát 7 góllal nyertünk a meccseken.

3010 percet játszott a csapat az 50 mérkőzésen, egy hosszabbítás miatt van 10 perc többlet, ez a Vardar elleni döntő 2x5 perces ráadását jelenti.

A legtöbb gólt egy meccsen 46-ot a Banik Most ellen lőttük, a legkevesebbet, 25-öt a Rosztov ellen szereztük, igaz, ez a klub ötödik BL győzelmét jelentette.

A legjobban az 50. meccsen teljesített a győri védelem, csupán 15 gólt engedtünk a Podravkának. Csak 17 gólt tudott ellenünk szerezni 2018 novemberében a Podravka Győrben, míg 20 gólon tartottuk két alkalommal is a Valceát.

A klub fennállásának legnagyobb gólkülönbségű győzelme is benne van az 50 meccsben, a Banik Most ellen idegenben 46-21-re győztünk, 25 gólos siker volt ez.

A 7 döntetlen mellett volt 5 egygólos, 3 kétgólos, 1 háromgólos és 2 négygólos siker.

5 és 10 gól közötti különbséggel 20 meccset nyertünk, 11 vagy annál több találattal pedig 12 meccsen diadalmaskodtunk.

Legyőztünk 12 nemzet csapatát: dán (Nykobing, Odense), szlovén (Krim), román (Valcea, Bukarest), montenegrói (Buducnost), macedón (Vardar), német (Thüringer, Dortmund), horvát (Podravka), norvég (Vipers), orosz (Rosztov), svéd (Savehof), cseh (Most), francia (Brest).

Ugyan a nagy sorozatok azért születnek, hogy egyszer megszakadjanak, de mi bízunk benne, hogy most hétvégén a CSZKA Moszkva ellen sem szakad meg a sorozatunk, és egy győzelemmel csoportelsőséget is ünnepelhetünk majd!

Hajrá ETO! Hajrá Győr!