Tény, hogy a Dunaferr együttese tíz góllal verte legutóbb az első osztály leggyengébb csapatát, de a hozzáállás, a mutatott produkció haloványra sikeredett. Kovács Péter, a Dunaferr szakvezetője csapatának szétszórtságát megengedhetetlennek tartja.
- Amit megbeszéltünk, abból semmit sem láttam a Spartacus ellen. Az ilyen mentalitásnak igenis van a jövőre nézve is veszélye. Minden alkalommal teljesíteni kell. Végül is azért edzünk, hogy ha jön az előadás, kiszolgáljuk a közönségünket.
- Majd most szerdán a bajnok ellen...
- Megkezdődik egy olyan sorozat, amely az alapszakasz végére döntő lehet. Holnap jön a Győr, vasárnap a Vasashoz utazunk, következik a Cornexi és a Vác. Nem mindegy, hogy kezdődik ez a szakasz. Persze ki lehet kapni a bajnoktól, de az nem lényegtelen, hogy hogyan. A Kulcsár Emléktornán már elkaptuk az ETO együttesét, tehát van sikerélményünk ellenük. Nemrég a fehérvári együttesnek sikerült megvernie a győrieket, mert rendkívül harcosan, lelkesen, a győzelmet jobban akarva kézilabdázott a Cornexi. Nekünk is alapkövetelmény a küzdelem.
- Ugyanakkor ismét rövid a csapata kispadja...
- Sportszerûtlen volt, hogy bennünket a győriek arra kényszerítettek, nem játszhat ellenük Mörtel Renáta, aki tőlük igazolt át hozzánk. Jóformán tizenketten leszünk. Sok variációs lehetőségünk nincs.Tehát nem egyszerû a helyzetünk, de meg kell oldanunk.
- Bár a Debrecen ellen sem nyújtott végig kimagasló teljesítményt a bajnok, kétségtelen a legerősebb játékos kerettel rendelkezik...
- Átlövő, beálló, szélső poszton is nagyon jók. Tehát felállt védelemmel szemben is gólerősek. Arról nem is beszélve, hogy a legnagyobb fegyverük a gyors indítás. Nagyon koncentráló ellenfelet várunk, mert a Cornexitől elszenvedett vereségük után nem engedhetnek meg még egy kudarcot. De ez az ő dolguk. A miénk pedig az, hogy mindent elkövessünk a sikerért. Száznyolcvan fokos fordulatra lesz szükségünk támadásban, védekezésben egyaránt. Hogy ez majd a gyakorlatban mennyit fog érni, azt meglátjuk. Mindenesetre mellettünk szól, hogy mi játszunk itthon. Fantasztikus hangulatot, fergeteges buzdítást és telt házat várok a szerdai mérkőzésen.

Ferling Bernadett csapatkapitány elmondta: szombat óta már nagy izgalommal készülnek a Győr elleni hazai mérkőzésre.
- Nagyon várjuk a rangadót, szinte el is szoktunk tőle. És mindenki kifejezetten már a saját ellenfelének játékával foglalkozik. Döntő lesz a találkozón, hogy hogyan védekezünk.