A 2021. évi tokiói olimpiai kvalifikáció – némiképp meglepően – a norvég női kézilabda válogatottat is érinti - két nemzet csapatával kell megvívniuk a csatát Oftedaléknak ahhoz, hogy nyáron ott lehessenek az ötkarikás játékokon. A Győri Audi ETO KC két világklasszisával, Stine Ofteadallal és Veronica Kristiansennel beszélgettünk arról, mit várnak a selejtezőtől.

„Montenegróban készülünk a selejtezőre – kezdte Veronica Kristiansen a beszélgetést –, Podgoricában vagyunk, itt lesznek a kvalifikációs mérkőzéseink is”
„Természetesen mi is buborék rendszerben vagyunk– vette át a szót, Stine Oftedal –, ami manapság már megszokottnak számít. Ezt jelen esetben azt jelenti, hogy rendszeresen tesztelnek bennünket, érkezés előtt és az ittlétünk alatt több alkalommal is annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak arról, senki nem fertőzött, és nem is fertőződik meg, amíg tartanak a selejtezők. Ezen kívül nem hagyhatjuk el a szállodát, állandóan arcmaszkot kell viselnünk, és az edzéseken kívül állandóan tartanunk kell egymás között a kellő távolságot.”
„Nem mehetünk ki a szállodán kívülre. Az aréna, ahol edzünk és játszunk majd, ugyanabban az épületben van, mint a szállásunk, tehát tényleg szó szerint egy buborékban élünk itt – egészítette ki a világklasszis átlövő. – Két olimpiai kvalifikációs mérkőzés vár ránk. Montenegró és Románia lesznek az ellenfeleink. A meccsek egymást követő napokon, pénteken és szombaton kerülnek lebonyolításra.”

Arra a kérdésre, hogy milyen esélyekkel kezd neki a norvég nemzeti csapat a hétvégi találkozóknak, mindketten bizakodóan feleltek. Stine szerint „nem is lehet más a célunk, mint a továbbjutás, és a szereplési lehetőség kiharcolása az olimpiára! Nagyon szoros és kemény mérkőzésekre számítok, hiszen a másik két nemzeti válogatott komoly erőt képvisel. Mindenesetre bízom abban, hogy képesek leszünk jó kézilabdát produkálni, és nyerni mindkét alkalommal.”
„Nem lesz könnyű, de felkészültek vagyunk, és természetesen mindkét meccset meg akarjuk nyerni még akkor is, ha az első két helyezett válthat jegyet Tokióba – zárta az interjút Kristiansen.”

A norvég női kézilabda válogatott olimpiai selejtező mérkőzései:
2021. március 19. péntek 19:30
Norvégia – Montenegró
2021. március 20. szombat 19:30
Norvégia – Románia