Március 25-én Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémián került megrendezésre a kézilabda-specifikus módszertani központ első szakmai napja, melyen a kézilabda akadémiák képviseltették magukat, a házigazda a Kézilabdaspecifikus Módszertani Központ ügyvezetője, Mocsai Tamás volt. A Győri Audi ETO KC Akadémiája szakemberei is részt vettek az első alkalommal megrendezésre kerülő szakmai napon.

A kézilabda sportakadémiák szakemberei két helyszínen, három szekcióba rendeződve kerekasztal-beszélgetésen és szakterületi egyeztetéseken vettek részt a járványügyi előírások maximális betartása mellett.

Az edzői szakértői csoport egyeztetését Hajdu János, a NEKA nőiszakág-vezetője és Sótonyi László férfiszakág-vezető irányították, ebben a szekcióban a Győri Audi ETO KC Akadémiáját Pigniczki Krisztina képviselte. „Délután 2-ig mindenki a saját szakmai csoportjában vett részt. Nekünk az volt a feladatunk, hogy a NEKA által előterjesztett Módszertani Szakanyagot átbeszéljük, és ezt a képzési ajánlást egységesítsük. A férfi és női akadémistákra vonatkozó szakmai anyag ez, és valójában azt határozza meg, milyen kimeneti tudásszinttel kell rendelkezniük az akadémiák játékosainak, mit kell tudniuk készségszinten azoknak a fiatal tehetségeknek, akik részt vesznek ebben a kiemelt szakmai képzésben – számolt be a szakmai napról az ETO szakembere.”

Az erőnléti szekció dr. Rácz Levente, a NEKA erőnléti csoportvezetője irányításával végezte a kerekasztal-beszélgetést, ahol a győri akadémiát Csendes Dávid erőnléti edző képviselte. „Az erőnléti szakértői csoport szakmai megbeszélésén vettem részt, ahol olyan témákat érintettünk, mint például a gyenge mozgásminták kiszűrése a játékosoknál. Szakmailag is nagyon hasznos volt ez a nap. Nagyszerű lehetőségnek tartom, hogy tudunk tanulni a módszertani központtól és a többi akadémiától is."

A sporttudományos és sportegészségügyi csoportban az ETO részétől Budai Bettina, gyógytornász vett részt. „Az erőnléti és a sportegészségügyi csoport közösen más akadémiákkal együtt megállapodott a módszertani központok közös felmérési protokolljában. Ez tartalmazta a mit, mikor, mivel mérünk kérdések témakörét. Nagyon jó szakmai érveket hallottunk egyes mérések fontossága mellett és ellen is!”

 „A szekcióüléseket követően mindannyian összeülve megvitattuk, mit tehetünk közösen, együttműködve azért, hogy minél jobb kézilabdásokat képezhessünk. Jó volt találkozni a kollégákkal, és megvitatni mások tapasztalatait. Mindenképpen hasznosnak éreztük a részvételt és ezt a lehetőséget – zárta a beszámolót Pigniczki Krisztina.”