Rettentően kemény feladat vár ma a Dunaferr NK női kézilabdázóira: együttesünk este hat órától a bajnoki címvédő Győr együttesét fogadja a Dunaferr sportcsarnokban. 
    
Bravúrra hajtanak
    
Az utóbbi két évben minden hazai címet besöprő ETO ellen természetesen győzni szeretne csapatunk: erőt adhat a lányoknak, hogy a tavalyi szezonban éppen nálunk szaladt bele az évad zakójába a Győr - a hasábjainkon is megénekelt 33-24 arányú Dunaferr-diadal azóta is sajgó seb a Rába-parton. De ami volt, volt, ami elmúlt, elmúlt: a mai meccsen a két pont megszerzése finoman szólva sem lesz egyszerû feladat. 
Tisztában van ezzel Kovács Péter vezetőedző is, aki a DO érdeklődésére elmondta, ezzel együtt abban bízik, hogy sikerült együttesének végrehajtania a bravúrt. Annak ellenére is, hogy az esélyek inkább a vendégek mellett szólnak:
- A legerősebb, legjobb játékosállománnyal rendelkező csapat érkezik hozzánk ma este, s bizony nem lesz könnyû elérni a bravúrt az ETO ellen. A két együttes megállapodása értelmében ugyanis nem léphet pályára csapatunkban Mörtel Renáta, akinek játéka egyrészt nagyon hiányzik majd, másfelől kényszerû kimaradásával mindössze tizenkét emberünk maradt – s ez akár döntő jelentőségû is lehet a rangadón. Természetesen mindent meg szeretnénk tenni az esetleges bravúr eléréséért, s nagyon bízom abban, hogy megnehezítjük az ETO dolgát ma este. Amennyiben ez így lesz, már elégedettek lehetünk.
    
A védelem dönthet
    
Együttesünk vezetőedzője szerint a védekezés, kivált a támadások utáni visszarendeződés sebessége és hatékonysága lehet a ma esti összecsapás kulcsa. Kovács Péter honlapunknak kifejtette, az utóbbi tényezővel a címvédő egyik legnagyobb fegyverét, a gyors indításokat lehetne hatástalanítani. De természetesen ehhez a szufla mellett a csapat taktikai érettségére is szükség lesz:
- Sok összetevő képes eldönteni egy mérkőzést, most, úgy gondolom, a védelem munkája lehet a döntő momentum. A győriek legnagyobb fegyvere a gyors indítások hatékony alkalmazása, s számunkra ebből fakadóan az lehet a cél, hogy ebben megakadályozzuk őket. Természetesen nem csupán a védelmek döntenek, őt: a lerohanás hatékony ellenszere lehet, ha támadóink türelmes játékkal, ziccerig kidolgozott helyzetekkel operálva elejét veszik a kísérleteknek.
    
Harcra készek
    
Kovács Péter mindezeken túl a DO-nak kifejtette: elméletben minden egyszerû és világos, de azt is tudja mindenki a csapat háza táján, hogy pokoli nehéz lesz hatvan percen át kisiklás nélkül követni az utasításokat – márpedig erre lesz szükség a bravúr eléréséhez. De a vezetőedző reméli, együttese helytáll a mai rangadón:
– Szurkolóink biztatása mellett, mindent kiadva magunkból képesek lehetünk a bravúr elérésére – még akkor is, ha a Győr játékerőben felül is múl minket. Mörtel mellett Ungureanu kapus és Balogh Barbara sem játszhat még, helyükre várhatóan két ifjúsági játékost ültetek le a kispadra – de ígérhetem, mindenki mindent megtesz majd a tisztes helytállásért. Hogy ez mire lesz elég, azt meglátjuk, de harcolni fogunk!