Horváth János, a Győri Audi ETO KC legendás hírű utánpótlás edzője április 10-én ünnepli születésnapját. Ebben az évben kerek évszámhoz érkezett a növendékei és kollégái körében Jani báként ismert szakember, aki 2021-ben, ebben az évben tölti be 70. életévét. Ezúttal kívánunk neki boldog születésnapot, és kívánjuk, hogy még nagyon sokáig közöttünk legyen, és sok-sok kézi-palántának tanítsa meg mestermódon e csodálatos sportág alapjait, és lássa meg a bennük rejlő tehetséget!
Boldog születésnapot kívánunk!

„Először is szívből gratulálok Jani bának ehhez a szép kerek évfordulós születésnaphoz! – köszöntötte az edzőlegendát Dr. Bartha Csaba klubelnök. – Nagyon bízom benne, hogy még sokáig kollégáink között tudhatjuk a Győri Audi ETO-családban! Mindig jó érzés egy sportvezetőnek látni azt, ha a fiatalok és az idősebb generáció együtt dolgozik, s ugyanakkor Jani bá igazi példakép is lehet a fiatal edzők számára, mert nem csak szakmai, hanem kiváló emberi tulajdonságokkal is rendelkezik.
Nagyon jó egészséget kívánok neki, és bízom benne, hogy megfelelő alkalmat tudunk találni a pandémiás helyzet végeztével, hogy személyesen is fel tudjuk őt köszönteni!”

Horváth János közel 48 éve dolgozik a kézilabdában. Pécsen, a főiskolás évei alatt kezdte az edzői tevékenykedést, akkor még biztosan ő sem gondolta, hogy több évtizeden át sorra kerülnek ki kezei közül a fiatal tehetségek. Többször kitüntette a Magyar Kézilabda Szövetség; többek között a szivacskézilabdázás megalapítása miatt ezüstjelvénnyel díjazták, volt az év utánpótlás edzője, s elismerték az utánpótlásnevelésben végzett munkájáért is. Egész tanári és edzői pályafutása Ikervárhoz köti a mai napig. Róth Kálmán és Konkoly Csaba invitálására kapcsolódott be a Győri Audi ETO utánpótlás rendszerébe több, mint 10 éve, és azóta is aktívan részt vesz a fiatalok képzésében, rendkívüli módon sajátíttatja el a gyermekekkel a kézilabda alapjait, mely az egyik legfontosabb ismérv egy utánpótlás-rendszerben részt vevő jó szakemberről. Mi sem bizonyítja mindezt jobban, mint hogy sorra kerülnek ki a kezei közül a fiatal tehetségek, akik a korosztályos válogatottakban és később a felnőtt kézilabdázás világában is derekasan megállják helyüket. A Győri Audi ETO KC Akadémiai csapatainkban jelenleg is több játékos az ő csoportjából került ki, akik a korosztályos válogatottaknak jelenleg is tagjaik. AZ NB I-ben is vannak játékosai, csak egy példát említve a jelenleg kölcsönben, a Boglári-SZISE-ben játszó Farkas Johanna is az ikervári csoportban alapozta meg tudását.

Boldog születésnapot és további jó egészéget kívánunk szeretettel!