A Győri Audi ETO KC felnőtt játékosai számára – a hét elején zajló sorsolás alkalmával a BL-elődöntős ellenfelünk kihirdetése mellett – az április 12-21. közötti időszak a nemzeti válogatottakban való szereplésről is szól. Már korábban írtunk róla, hogy a Lukács Viktóriát is a soraiban tudó magyar nemzeti együttes két világbajnoki selejtezőt játszik Olaszországgal, nézzük mi a helyzet csapatunk többi tagjánál.

A brazil válogatott Horvátországban edzőtáborozik, ahol a holland és a horvát nemzeti együttessel játszanak barátságos mérkőzést. Eduarda Amorim összegezte az elmúlt napokat:

„Porecben vagyunk, ahol egy felkészülési tornán veszünk részt. Célunk, hogy jó mérkőzéseket játsszunk, ami szolgálja az olimpiai felkészülésünket. Néhány játékos a vírus miatt nem tudott velünk tartani, de ez az időszak hasznos azért is, hogy a fiatalok még több lehetőséget kapjanak. Az első meccsünk a hollandok ellen jól sikerült, és bízom benne, hogy a Horvátország elleni találkozó is hasonlóan zárul.”

Estelle Nze Minko, Amandine Leynaud, Laura Glauser és Beatrice Edwige hazai környezetben, Franciaországban töltik a tíznapos edzőtábort:

„Párizstól nem messze zajlik a felkészülésünk. Szerencsére minden válogatott játékosunk rendelkezésre áll, sőt néhány ifjúsági korú sportolóval is kiegészültünk. Nemzetközi mérkőzést nem játszunk a héten, inkább a taktikai felkészítésre fektetjük a nagyobb hangsúlyt, hiszen az összetartás fő célja a felkészülés Tokióra. A hangulat és a csapatszellem mint mindig, most is fantasztikus” – mondta Estelle Nze Minko.

Anne Mette Hansen Dániából, a Hillerod-i edzőtáborból jelentkezett:

„Két edzőmérkőzést játszunk a spanyol válogatottal. Az elsőt 30-27-re megnyertük, a következő meccsünket szombaton játsszuk velük.”

Csapatunk norvég nemzetiségű játékosainak nincs a héten válogatott programja, mert a Norvég Kézilabda Szövetség a szigorú helyi karantén szabályozások miatt lemondta tervezett aktivitását erre az időszakra.