A K&H női kézilabda liga márciusban elmaradt Érd – Győri Audi ETO KC mérkőzését pótolták a csapatok az Érd Arénában. Bár a mérkőzés eleje szorosabb eredményt hozott, a második játékrészben megmutatkozott a két csapat közti különbség és végül magabiztos tizenkét gólos, 38-26-os győzelmet arattak Nze-Minkóék.

A mérkőzésre nevezett keretünkből Anna Mette Hansen és Laura Glauser hiányzott, ők még válogatottiakkal készültek a találkozó idején. Danyi Gábor vezetőedző a Faluvégi, Kristiansen, Brattset, Nze-Minko, Amorim, Fodor felállással, valamint Leynaud-val a kapuban kezdte meg a találkozót. Az első tíz percben a vártnál szorosabb volt az összecsapás, de csapatunk kézben tartotta a találkozót. Negyedóra elteltével már négy gólos, 10-6-os volt Brattsették előnye, időt is kért a hazaiak mestere. Hatottak az edzői tanácsok, ismét szorossá vált a mérkőzés, de csak ideiglenesen, mert feljavult a győri támadójáték. A csapat védekezésével nem lehetett maradéktalanul elégedett Danyi Gábor, a szünetre négy gólos 18-14-es zöld-fehér vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A második félidő két gyors hazai góllal indult, amire rögtön hárommal válaszoltak is Kristiansenék. A negyvenedik percben már hat góllal, 19-25-re vezetettünk, sőt az utolsó negyedórára beindult a győri henger, a védekezésünk feljavult és a támadásban is sorra estek a gólok. Stine Oftedal lőtte a harmincadik találatunkat, a negyvenhetedik percben pedig már tíz góllal, 32-22-re vezetett csapatunk. Az utolsó percekben már csak a győzelem mértéke volt kérdés a két csapat között, játéklehetőséget kaptak a fiatalok is, akik góllal hálálták meg a bizalmat. 38-26-ra győztünk az Érd otthonában. A találkozó krónikájához hozzá tartozik, hogy Silje Solberget egy hétméteresnél fejbe lőtték, Siljének ezúttal is jobbulást kívánunk.

Danyi Gábor: „Hosszú ideje nem találkoztunk a válogatott összetartás miatt. Azt gondolom, hogy megszokottnál is több hibával játszottunk főleg védekezésben. A második félidőben elkezdett nyílni az olló, ellenfelünk nagyon jó és taktikus kézilabdát játszott. Nekünk vissza kell rázódnunk a saját tempónkba.”

Kari Brattset Dale: „Azt gondolom az első félidőben több problémánk is volt támadásban és védekezésben is, de ezeket a második félidőben ki tudtuk javítani. Két pontért jöttünk, a mérkőzés hasznos volt számunkra.”