A Tippmix Török Bódog Női Magyar Kupa elődöntőjében a Győri Audi ETO KC az FTC csapatával találkozott. A remek meccskezdésnek köszönhetően az első félidőben végig vezetett csapatunk és szünetre három gólos előnyben voltunk. A második félidőben ugyan egy gólra felzárkóztak a fővárosiak, de végül négy gólos győzelemmel csapatunk jutott a vasárnapi döntőbe, ahol a Debrecen lesz az ellenfél.

Első mérkőzésén Ambros Martín a Faluvégi, Kristiansen, Brattset, Amorim, Oftedal, Fodor hatossal és Solberggel a kapuban kezdte meg a találkozót. Két gyors góllal már az első percekben vezetett csapatunk és remek védekezésének köszönhetően a 11. percben is tartotta két gólos előnyét (6-4). Silje Solberg védéseinek és a pontos befejezéseknek köszönhetően 12 perc elteltével 10 - 5-re vezettek Brattsették. Kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, felváltva estek a gólok, a félidő végére kicsit zárkóztak a fővárosiak, 30 perc után 16-13-ra vezettünk.

A második játékrészt a Ferencváros kezdte jobban és tíz perc elteltével két gólra csökkentettek hátrányukat (17 – 19) Az egész meccsen kemény győri védekezés és a kapuba csereként beállt Leynaud is remekül működött. Szoros maradt végig az elődöntő, az utolsó tíz percre három gólos győri vezetéssel fordultak a csapatok (21 – 24). Az utolsó percekben is megtartotta előnyét csapatunk és végül magabiztos 25 – 29-es győzelemmel bejutott a Magyar Kupa vasárnapi döntőjébe.

Az első elődöntő mérkőzésen a Debrecen együttese 28 – 22-re győzte le a Kisvárdát.

2021. május 16., vasárnap

15:45 Kisvárda Master Good SE – FTC-Rail Cargo Hungaria

18:15 DVSC-SCHLAEFFLER – Győri Audi ETO KC

Ambros Martín: „A játékosok fantasztikus munkát végeztek a mérkőzésen, nagyon boldog vagyok. Ez a győzelem a tíz nappal ezelőtti vereség után még fontosabb volt ma. Úgy gondolom, hogy fontos volt, hogy a mérkőzés elejétől tudtunk vezetni.”

Stine Oftedal: „Nagyon jó mérkőzés volt. Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, különösen, hogy a FTC ellen tudtunk nyerni ma. Megpróbáltunk még jobban, csapatként küzdeni és örülök, hogy ez sikerült is.”