Fontos két pontot szerzett a Győri Audi ETO KC U-20-as csapata a legutóbbi fordulóban a Kozármisleny ellen. A győzelemmel csapatunk bebiztosította helyét az NBI/B jövő évi küzdelmeiben a bajnokság vége előtt.

Nagy volt a tét Pigniczki Krisztina tanítványai számára a Kozármisleny ellen, hiszen egy hazai győzelem esetén biztossá vált volna a csapat NBI/B-s tagsága a következő szezonra. Nem volt egyszerű a feladat, hiszen ősszel tíz gólos vereséget szenvedett együttesünk a feljutást megcélzó Kozármisleny otthonában, így nem csak a bennmaradásért, hanem a revansért is harcba szálltak Világosék.

Nem kezdődött jól a mérkőzés hazai szempontból, Kürthi sajnálatos sérülése beárnyékolta az első félidőt, ami végül szoros, egy gólos 13 – 12-es győri vezetést hozott. A második harminc perc elején sikerült hamar több gólos előnyt kialakítani és végül végig vezetve nyertek Pigniczki Krisztina tanítványai 26 – 21-re, amivel kivívták a szereplés jogát jövőre is az NBI/B-ben.  

„Semmiképpen sem akartuk az utolsó meccsre hagyni a bennmaradás kérdését. Úgy szerettünk volna játszani, hogy a távozó játékosok, pozitív élménnyel, győzelemmel búcsúzzanak el nevelőegyesületüktől. Nagyot harcoltunk és egy sportszerű mérkőzésen sikerült legyőznünk a bajnokság második helyén álló Kozármisleny csapatát. Az öröm mellett szomorú is vagyok, hiszen, vezéráldozatot követelt a siker. Az első félidő elején Kürthi Laura térdsérülést szenvedett, így a félidőben mondtam a lányoknak, hogy a találkozót miatta is muszáj megnyernünk.” -mondta Pigniczki Krisztina, vezetőedző.

Kürthi Laura állapotáról a részletes kivizsgálást követően dr. Balogh Péter csapatorvost kérdeztük. „Laura túlfeszüléses terhelési felszín zúzódást szenvedett a mérkőzésen. Jelenleg is konzervatív kezelést kap, a rehabilitáció megkezdődött nála. Várhatóan 6 – 8 hét múlva térhet vissza a pályára.” -nyilatkozta csapatorvosunk.

Örömteli, hogy az első, súlyosabb sérülésről szóló aggodalmak nem váltak valóra, és a játékos operáció nélkül tud rehabilitálni. Kürthi Laurának ezúton is mielőbbi teljes felépülést és jobbulást kívánunk!

Csapattársai számára a szezonzárás 2021. június 9-én, szerdán a tabella utolsó helyén álló Dunaújváros otthonában lesz.