Audi ETO - Dunaferr 30-33

A hazaiaknál az a Ferling Bernadett parádézott, akire előzetesen külön felhívta a figyelmet Róth Kálmán vezetőedző. A találkozó első perceiben még fej fej mellett haladtak a csapatok, az első nagyobb különbség a 9. percben alakult ki (6–4).
Lendületben maradtak az újvárosiak, s a játékrész közepén négy gólra növelték előnyüket (11–7). Pedig Róth Kálmán időközben idejét is kikérte, de segíteni ez sem segített: maradt a három-négy gólos Dunaferr-vezetés. A találkozó hajrájára feljött viszont a zöld-fehér együttes, s elérhető közelségbe került akár a fordítás lehetősége is.
Ehhez azonban főleg védekezésben – s ebből kifolyólag a kapusok teljesítményében – kellett volna sokat javulniuk a győrieknek. Ez egy pár perc erejéig úgy tûnt, sikerül, de az idő előrehaladtával csak nem akart elfogyni a házigazdák előnye. Mi több, ismét visszaállt a négygólos differencia. Vészesen fogyott az idő, s mikor végre sikerült megközelíteni a hazai gárdát, ziccereket hibáztak a győri játékosok, így nem sikerült fordítaniuk a győrieknek.

Az újabb vereség azt jelenti, hogy a győri csapat sorsa már nem csak a saját kezében van. Ahhoz, hogy az alapszakaszt az élen zárja a címvédő, nem elég három góllal legyőzni hazai pályán a Fradit, az éllovas fővárosiaknak legalább még egy meccset el kell bukniuk.
Róth Kálmán: – Harminchárom kapott góllal s ilyen kevés ütközéssel nem lehet mérkőzést nyerni. Meg kell találnunk a hibák okait. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ismét kiálltak a csapat mellett.