Az Európai Kézilabda Szövetség a mai napon nyilvánosságra hozta a 2021/2022-es DELO EHF Champions Leauge-ben a 16 induló csapat névsorát. Az már korábban biztossá vált, hogy a Győri Audi ETO KC idén is részt vesz a sorozatban.

Tíz csapat, a horvát HC Podravka Vegeta, a dán Odense Handbold, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC, a francia Brest Bretagne Handball, a német BV Borussia 09 Dortmund, a montenegrói Buducnost BEMAX, a norvég Vipers Kristiansand,  a román CSM Bucuresti és az orosz CSKA már korábban kvalifikálta magát az induló csapatok közé az új szezonban.

Az EHF a fennmaradó hat helyre jelentkező tíz csapat közül a dán Esbjerg, a francia Metz Handball, az orosz Rosztov-Don, a szlovén RK Krim Mercator, a török Kastamonu Belediyesi GSK és a svéd IK Sävehof együttesének kérelmét fogadta el, így vált véglegessé a BL indulók névsora.  

A 2021/2022-es BL küzdelmei szeptember második hétvégéjén (2021. 09. 11-12.) indulnak két nyolcas csoportban.

A csoportkör sorsolását 2021. július 2-án pénteken 11 órakor tartják Bécsben online formában, amit élőben a Home of Handball YouTube csatornán és a Home of Handball Facebook oldalon oldalakon lehet követni.