Az Európai Kézilabda Szövetség a Bajnokok Ligája csoportkörének 2021. július 2-ai sorsolása előtt nyilvánosságra hozta a csapatok beosztását. A 16 induló klubot négy kalapba osztották be, a Győri Audi ETO KC a harmadik négyesből várja a pénteki eseményt.

Az EHF Végrehajtó Bizottsága által korábban már jóváhagyott tizenhat induló klubot négy kalapba osztották be a 2021/2022-es Bajnokok Ligája szezon sorsolását megelőzően.

Csapatunk, a Győri Audi ETO KC a német BV Borussia 09 Dortmund, a francia Metz Handball és az orosz Rostov Don mellett a harmadik négyesbe került.

A EHF tájékoztatása alapján a sorsolás folyamán országvédelmet alkalmaznak majd, ami azt jelenti, hogy azonos nemzet csapatai nem kerülhetnek azonos nyolcasba a csoportkör alkalmával. 

A csoportküzdelmek során körmérkőzéses formában küzdenek meg egymással az egyesületek, 14 fordulót követően pedig a csoportok első két helyezettje közvetlenül bejut a negyeddöntőbe, míg a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyen végző együttesek rájátszás után vívhatják ki a továbbjutást. A csoportok utolsó két helyezettje számára véget ér a sorozat. 

A Bajnokok Ligája sorsolását 2021. július 2-án pénteken 11 órakor tartják Bécsben online formában, amit élőben a Home of Handball YouTube csatornán és a Home of Handball Facebook oldalon oldalakon lehet követni.

 

Kalap beosztások:


  1. FTC-Rail Cargo Hungaria (magyar)
    Brest Bretagne Handball (francia)
    CSZKA (orosz)
    Vipers Kristiansand (norvég)

  2. CSM Bucuresti (román)
    Buducnost BEMAX (montenegró)
    Odense Handbold (dán)
    RK Krim Mercator (szlovén)

  3. BV Borussia 09 Dortmund (német)
    Győri Audi ETO KC (magyar)
    Metz Handball (francia)
    Rostov-Don (orosz)

  4. HC Podravka Vegeta (horvát)
    IK Sävehof (svéd)
    Kastamonu Belediyesi GSK (török)
    Team Esbjerg (dán)