A Győri Audi ETO KC Akadémia csapatainak sem volt könnyű a 2020-2021-es idény. A koronavírus járvány mind a mérkőzések, mind pedig az edzések rendjét is teljesen felforgatta. Értékelésünket az NBI/B Nyugati csoportjának 7. helyén végző akadémiai I-es csapattal kezdjük.

A felkészülés során és a bajnokság elején a csapatot Kun Attila, az Akadémiánk szakmai igazgató helyettese, felnőtt csapat másodedzője irányította. „Már a felkészülés elején az osztályozó nélküli bennmaradást tűztük ki célul a lányok számára. Egészen novemberig jó ütemben, az elvárásoknak megfelelően tudtunk haladni a csapattal, de ekkor minket is elért, az egész évet befolyásoló koronavírus járvány. Itt kezdődött a csapat „vesszőfutása”, hiszen a keretből 16-an estek át a víruson, de nem egyszerre, hanem hullámokban súlytotta a lányokat a járvány.” -mondta Kun Attila

Átkellett alakítani az egész edzésprogramot és csak egy héttel előre lehetett tervezni. Nem tudta lejátszani a csapat a soron következő mérkőzéseit. Kun Attila időközben a felnőtt csapatra vonatkozó szigorú COVID protokoll miatt nem tudta folytatni a munkát az utánpótlás lányokkal. Pigniczki Krisztina március végén vette át azt a csapatot, amelyik tavaszig mindössze hat mérkőzést tudott lejátszani. Az orvosi stáb által felállított szigorú COVID protokoll után tudtak újra edzésbe állni a lányok. Ez azt jelentette, hogy a pozitív teszttől számított 6 – 7 hét után tértek vissza, de volt, aki majdnem két hónapig pozitív teszteredményt produkált.

„A csapat 2020-2021-es szezonban kezdetben két bajnokságban is versenyzett, az ifjúsági I. osztályban és a felnőtt NB 1/B-ben. Erre az időszakra viszont már csak a másodosztály küzdelmei maradtak, mert a szövetség minden utánpótlás versenyt felfüggesztett. Nagyon nehéz időszak elé néztünk, hiszen a koronavírus miatt nagyon sok mérkőzés halasztásra került, így a bajnokságból hátralévő 2 hónap alatt kellett 15 meccset lejátszani. Ez egy felnőtt kerettel rendelkező csapatnak is komoly erőfelmérő lett volna, nemhogy nekünk, ahol csak utánpótláskorú játékosok játszanak, a 16 évestől a 20 évesig. A 15 mérkőzést végül 6 győzelem, 2 döntetlen és 7 vereséggel zártuk. Összesen 19 ponttal a biztos bennmaradást jelentő 7. helyet szereztük meg. Nagy hullámvasúton ültünk ezen időszak alatt, hiszen sikerült bravúrt is bemutatni (hazai pályán a Csurgó ellen -9 gólról álltunk fel és lett döntetlen, vagy győzelmet ünnepelhettünk Mohácson), majd beleszaladtunk pár nem várt vereségbe, a nem megfelelő koncentráció miatt. Igyekeztünk a játék minden elemében helytállni és minőséget mutatni. A védekezésünk sokszor megállta a helyét a felnőtt másodosztály mezőnyében is. A támadójátékban jól működtek a páros kapcsolatok, az egyéni képességeket eredményesen használtuk ki.” -foglalta össze az utolsó nehéz időszakot Pigniczki Krisztina.

A vezetőedző elmondta, hogy ebben a szezonban sikerült biztos alapot lefektetni a jövőre.

„Dicséret illeti a csapat minden tagját a hozzáállásukért, a küzdőszellemükért. Minden lány kivette a részét a munkából és a sikerből, hiszen ez mindenképpen annak nevezhető. Bízom benne, hogy sikerült jó útravalót adni a lányok kezébe, amit később kamatoztatni tudnak. Jó pihenést mindenkinek, megérdemlik. Sok sikert kívánok minden távozó lánynak az új csapatukban!” -zárta gondolatait a vezetőedző.