A 2021-es nyár leginkább várt eseménye a Tokiói Olimpiai Játékok. A Győri Audi ETO KC csapatát összesen tizenkét játékos képviseli hazája válogatottjában az ötkarikás játékokon. Gyorsinterjúkkal megnézzük, hogyan készülnek játékosaink.

A norvég női kézilabda válogatottban Kari Bratsett Dale, Silje Solberg, Stine Oftedal és Veronica Kristiansen képviseli a Győri Audi ETO KC csapatát Tokióban. Az Európa-bajnok válogatott irányítóját Stine Oftedalt kérdeztük.

Hogy telik az edzőtábor? Hol vagytok most? Lesz-e máshol is felkészülés?

Eddig franciaországi Capbretonban készültünk, ahol egy tizenhatnapos edzőtáborban vettünk részt. Most egy pár nap pihenő következik, majd útra kelünk Japánba. Fukuokába fogunk utazni és itt fogjuk folytatni a felkészülést a Tokiói Olimpiai Játékokra.

Hogy alakul a norvég nemzeti együttes felkészülése az Olimpiára?

Jól felépített edzésprogramunk van, melyben egyensúlyban van a testedzés és a labdával való edzések száma. Harmonikusan készülünk, eddig jó volt az edzések keverése.

Lesznek edzőmérkőzések?

Franciaországban két edzőmérkőzést játszottunk a francia nemzeti együttessel, az elsőt magabiztosan megnyertük, a második találkozón döntetlen eredmény született. Japánban is vár ránk még egy találkozó Svédország és Magyarország ellen az Olimpia előtt.

Mennyire várod az Olimpiát?

Nagyon várom, úgy gondolom az olimpiai részvétel minden sportolónak az egyik legnagyobb dolog az életében. Remélem remek tornát tudunk majd zárni a nemzeti együttesünkkel.